> Voliotaki: Θρίλερ στην Κύπρο - Συνετρίβη αεροσκάφος 40 χλμ από το τουρκικό Barbaros

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Θρίλερ στην Κύπρο - Συνετρίβη αεροσκάφος 40 χλμ από το τουρκικό Barbaros

Mε την Τουρκία να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Κύπρο και να προκαλεί, η είδηση ότι ένα μικρό αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό στη Μεγαλόνησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ιδιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν κατά πάσα πιθανότητα ένας κύπριος πολίτης και ένας λιβανέζος.


Το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο της Πάφου και έκανε εκπαιδευτική εκπαίδευση.

Όταν χάθηκε από τα ραντάρ σήμανε συναγερμός στην Κύπρο και άμεσα ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος της χώρας, Νίκος Αναστασιάδης μιας και το κλίμα στην ευρύτερη περιοχή είναι εκρηκτικό, όσο παραμένει εκεί το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros.

Αυτό που δημιουργεί μεγάλη ένταση είναι η πληροφορία του ΣΚΑΙ ότι το μικρό αεροσκάφος κατέπεσε σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος.

Όταν ο πιλότος κλήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, να αναφέρει αν έχει πρόβλημα ή για τους λόγους της επαναστροφής, απάντησε ότι είχε κάποιο πολύ μικρό πρόβλημα, το οποίο όμως ήταν αντιμετωπίσιμο. Ξαφνικά όμως το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ.

Σε αυτό επέβαινε ως πιλότος ο Αυγουστίνος Αυγουστίνου και ένας ξένος υπήκοος, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για Λιβανέζο.