> Voliotaki: Έκλεψαν τα τάματα από τον Ιερό Ναό των Τριων Ιεραρχων στη Σκιαθο

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Έκλεψαν τα τάματα από τον Ιερό Ναό των Τριων Ιεραρχων στη Σκιαθο

Άγνωστοι διαρρήκτες εισέβαλαν το βράδυ στο Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών στην Σκιάθο και ξάφρισαν όλα τα τάματα που οι πιστοί προσέφεραν στην Εικόνα της Παναγίας Εικονίστριας που είναι και η πολιούχος της Σκιάθου.

Οι διαρρήκτες αφού έριξαν νερό και βραχυκύκλωσαν τον συναγερμό για να μην χτυπήσει στην συνέχεια διέκοψαν και την παροχή του ρεύματος με τα εξωτερικά φώτα ώστε να μην αντιληφθούν τίποτα οι περίοικοι .

Η Εικόνα είχε και δικό της συναγερμό μέσα από το γυάλινο κάλυμμα όπου
φυλάσσονταν τα τάματα ,όμως τεχνηέντως απενεργοποιήθηκε και δεν χτυπούσε δυνατά με αποτέλεσμα να μην πάρει είδηση κανείς για την κλοπή.

Η Εκκλησία των Τριών Ιεραρχών βρίσκεται στη τοποθεσία Παλιό Λιμάνι της Σκιάθου λίγα μόλις μέτρα απο το Λιμάνι της Σκιάθου και ως μητροπολιτικός Ναός της Σκιάθου κατακλύζεται από πιστούς σε καθημερινή βάση.Ιδίως δε το καλοκαίρι όπου τελούνται πολλοί γάμοι και οι πιστοί να αφήνουν τάματα ιδιαιτέρας μεγάλης αξίας στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας .

Προανάκριση και έρευνα διενεργεί το ΑΤ Σκιάθου και αστυνομικοί της δίωξης Ασφάλειας Βόλου που μεταβαίνουν αυτή την ώρα στο νησί.

astratv.gr