> Voliotaki: 4.500 αιτήσεις(!) για τις 589 θέσεις του μεταβατικού φορέα της ΕΡΤ. Η δημοσιογραφία ζει μεγάλες στιγμές!

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

4.500 αιτήσεις(!) για τις 589 θέσεις του μεταβατικού φορέα της ΕΡΤ. Η δημοσιογραφία ζει μεγάλες στιγμές!

Στις 4.500, περίπου, ανέρχονται μέχρι αργά το απόγευμα οι αιτήσεις για τις πρώτες 589 θέσεις για το μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, ενώ αύριο Παρασκευή μεσημέρι εκπνέει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.

 Η διαδικασία της αξιολόγησης των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά και θα επεξεργαστεί από την Ομάδα του Ειδικού Διαχειριστή.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση τα επόμενα 24ωρα αναμένεται...
η νέα προκήρυξη για τις υπόλοιπες 1400 θέσεις του μεταβατικού φορέα, οι προσλήψεις των οποίων, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, θα γίνουν εφόσον υπάρχει πρόσβαση στο ραδιομέγαρο.

Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, με σημερινή της ανακοίνωση «επαναβεβαίωσε την θέση των συναδέλφων ότι αποκρούουν όλα τα παιχνίδια που εξελίσσονται εις βάρος τους από τις 11 Ιουνίου».

Επαναλαμβάνουν την πρόταση που έχει υποβληθεί «να πάρουν πίσω τώρα κάθε σχεδιασμό που αφορά σε «μεταβατικό φορέα» και να προχωρήσει η δημιουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ) με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ» και «σε εύλογο χρονικό διάστημα να γίνει η διαδικασία των αποχωρήσεων - συνταξιοδοτήσεων συναδέλφων που το επιθυμούν και όλοι μαζί, Ενώσεις, σωματεία, φορείς, κυβέρνηση κ.λπ. να ξεκινήσουμε τη διαδικασία διαλόγου για το νέο οργανόγραμμα του φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Ενώ «επαναλαμβάνουν την βούλησή τους για ένα Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα που θα έχει ανοιχτά μικρόφωνα σε όλο τον κόσμο και όλες τις απόψεις και θα βρίσκεται δίπλα σε όλους τους κλάδους εργαζομένων που πλήττονται βάναυσα από την κυβερνητική πολιτική», εκφράζοντας ταυτόχρονα «την αλληλεγγύη της στους συναδέλφους του Σκάι που απολύθηκαν ομαδικά».