> Voliotaki: Τροπολογία - σκάνδαλο για τα δάνεια σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Τροπολογία - σκάνδαλο για τα δάνεια σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

«Σκανδαλώδη κυβερνητική μεθόδευση», με «φωτογραφική τροπολογία» τριών βουλευτών της ΝΔ που επιδιώκει να ακυρώσει την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για την τραπεζική δανειοδότηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., καταγγέλλει o ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η επίμαχη τροπολογία πέρασε την περασμένη Πέμπτη, πέντε λεπτά πριν λήξει η ψηφοφορία για τον επενδυτικό νόμο, «όταν ήταν πλέον αδύνατο να ελέγξει κανείς τι προτείνεται και να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία».
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, με την τροπολογία απαλλάσσονται από ενδεχόμενη δίωξη για απιστία τα μέλη της διοίκησης τραπεζών που έδωσαν δάνεια σε νομικά πρόσωπα, όπως είναι τα κόμματα. δηλαδή «όσοι έδωσαν θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ χωρίς εγγυήσεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Με αυτόν τον τρόπο, τα δάνεια που έδωσαν οι κομματικές διοικήσεις των τραπεζών ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, δεν θα ερευνηθούν ποτέ ποινικά και δεν θα αποδοθούν οι ευθύνες, αναφέρει στη δήλωσή του ο κονοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως υποστηρίζει, στόχος είναι να ακυρωθεί η διερεύνηση της δανειοδότησής τους που έχει ήδη ξεκινήσει από τους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, οι οποίοι έχουν ήδη καλέσει τους οικονομικούς υπευθύνους των δύο κομμάτων για το θέμα.