> Voliotaki: Καταθέσεις 3,7 δισ. ευρώ έκαναν «φτερά» από τις κυπριακές τράπεζες σε 15 ημέρες!

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Καταθέσεις 3,7 δισ. ευρώ έκαναν «φτερά» από τις κυπριακές τράπεζες σε 15 ημέρες!

Η ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΠΟΣΑ - ΜΑΜΟΥΘ

Συνολικές καταθέσεις 3,7 δισ. ευρώ έφυγαν από τις κυπριακές τράπεζες το πρώτο δεκαπενθήμερο Μαρτίου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα.

Στο σύστημα απέμειναν στο τέλος Μαρτίου 63,7 δισ. ευρώ σε σύγκριση με 67,4 δισ. ευρώ που υπήρχαν στα τέλη Φεβρουαρίου....


 Καταθέτες που προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ απέσυραν 1,9 δισ. ευρώ ενώ Κύπριοι απέσυραν 1,3 δισ. ευρώ. Ποσό κοντά στα 500 εκατ. ευρώ απέσυραν καταθέτες από χώρες μέλη της ΕΕ.

Οι καταθέσεις των Κυπρίων μειώθηκαν σε σχέση με τον Φεβρουάριο από 42,6 δισ. ευρώ σε 41,2 δισ. ευρώ (ετήσια μείωση 5,1%). Οι καταθέσεις κατοίκων ΕΕ μειώθηκαν από 3,9 δισ. ευρώ σε 3,4 δισ. ευρώ (ετήσια μείωση 42,1%) ενώ οι καταθέσεις κατοίκων εκτός ΕΕ μειώθηκαν από 20,9 δισ. ευρώ σε 19 δισ. ευρώ (ετήσια μείωση 10,9%).

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο Eurogroup, που έθεσε το θέμα «κουρέματος» για τις καταθέσεις στην Κύπρο, διεξήχθη στις 15 Μαρτίου, γεγονός που σημαίνει ότι η φημολογία επί του ενδεχομένου (όπως φυσικά και η εσωτερική πληροφόρηση επιχειρηματιών και αξιωματούχων) έδιωξαν τα ποσά-μαμούθ από το κυπριακό τραπεζικό σύστημα.