> Voliotaki

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ

H Λαϊκή Τράπεζα, προσφέρει έως και 120.000 ευρώ σε όσους θέλουν να αποχωρήσουν πρόωρα...

Γενναία προγράμματα εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων πραγματοποιούν αυτόν τον καιρό η Τράπεζα Κύπρου και η Λαϊκή Τράπεζα προσφέροντας ισχυρά κίνητρα, ενώ πληροφορίες από την ελληνική αγορά αναφέρουν ότι η ίδια τακτική μπορεί να υιοθετηθεί και από τις ελληνικές τράπεζες όταν ενταχθούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

 Το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Κύπρου ολοκληρώνεται στις 10 Ιανουαρίου και, σύμφωνα με κύκλους της διοίκησης της τράπεζας, έχει ικανοποιητική αποδοχή.

Στόχος του προγράμματος είναι η αποχώρηση περίπου 200 εργαζομένων, ενώ παράλληλα η διοίκηση πρόκειται να προχωρήσει στον περιορισμό κατά 10 καταστημάτων στην Ελλάδα.

 Στους εργαζομένους προσφέρονται έως και 27 μισθοί ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας τους στην τράπεζα και ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα. Σχέδιο εθελουσίας εξόδου για τους τρεις χιλιάδες υπαλλήλους της στην Ελλάδα ανακοίνωσε και η Λαϊκή Τράπεζα, προσφέροντας έως και 120.000 ευρώ σε όσους θέλουν να αποχωρήσουν πρόωρα.

 Το σχέδιο αποβλέπει στη μείωση του λειτουργικού κόστους της Λαϊκής και σχετίζεται με την αναδιοργάνωση της τράπεζας στην Ελλάδα, όπου συρρικνώνεται με ραγδαίο ρυθμό το δίκτυο καταστημάτων και η ευρύτερή της παρουσία.

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ανακοινώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, και η διοίκηση του οργανισμού δίνει διορία τριών βδομάδων στους υπαλλήλους να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την καριέρα τους στην τράπεζα ή θα αποχωρήσουν.