> Voliotaki: FT Deutschland: Τσίπρας ο νεαρός ταραχοποιός της Ελλάδος

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

FT Deutschland: Τσίπρας ο νεαρός ταραχοποιός της Ελλάδος

FT Deutschland: Τσίπρας ο νεαρός ταραχοποιός της Ελλάδος
 «Την ημέρα του θριάμβου του ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε αυτό που τον έφερε ψηλά, τα μεγάλα λόγια», υποστηρίζουν οι γερμανικοί Financial Times για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άρθρο του με τον τίτλο «ο νεαρός ταραχοποιός της Ελλάδας», ο Μάρκους Μπέρναθ επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει γίνει μετά τις εκλογές ο νέος πολιτικός αστέρας της Ελλάδας....


Σχολιάζοντας τη χθεσινή του συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, ο Μπέρναθ υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να διευκολύνει τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα ακολουθήσει τη σκληρή πολιτική λιτότητας» εναντίον της οποίας αντιτάχθηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία. Η στάση του επιβραβεύθηκε από τους εκλογείς με ένα σημαντικό ποσοστό.

«Ο Τσίπρας είναι κάτι παραπάνω από νικητής της ημέρας. Είναι το σύμβολο της νέας Ελληνικής Δημοκρατίας», υποστηρίζει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, που εκτιμά ότι το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα καταρρέει οριστικά, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που τετραπλασίασε τα ποσοστά του.

«Ο επικεφαλής των Αριστερών ξέρει να πολώνει, αυτό είναι βέβαιο. Κάποιοι δεν τον αντέχουν και το υβρίζουν ως αλαζόνα» καταλήγει ο συντάκτης, σημειώνοντας ότι για κάποιους, ο 37χρονος πολιτικός είναι το πρόσωπο που αναζητούν οι Έλληνες από καιρό, σε ένα πολιτικό σκηνικό που κυρίαρχες δυνάμεις ήταν πάντα οι ίδιες ελίτ.