> Voliotaki: Απεργοί χαλυβουργίας: Οπλίστηκαν και συνεχίζουν με νέα δύναμη

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Απεργοί χαλυβουργίας: Οπλίστηκαν και συνεχίζουν με νέα δύναμη

Απεργοί χαλυβουργίας: Οπλίστηκαν και συνεχίζουν με νέα δύναμηΟπλισμένοι με ακόμα περισσότερες δυνάμεις από τη συγκλονιστική απεργιακή συγκέντρωση που έγινε χτες έξω από το εργοστάσιο της «Χαλυβουργίας», οι απεργοί χαλυβουργοί συνεχίζουν το σκληρό τους αγώνα που έκλεισε τους έξι ολόκληρους μήνες. 

Χτες, οι χαλυβουργοί αισθάνθηκαν με τον πλέον δυνατό και συγκινητικό τρόπο την αλληλεγγύη όλου του λαού.

«Για όλους μας παλεύετε, γι’ αυτό και εμείς θα σας στηρίζουμε όσο χρειαστεί μέχρι να νικήσετε», ήταν μία φράση που θα άκουγε κανείς...

 χτες πολλές φορές αν στεκότανε δίπλα στην πύλη της «Χαλυβουργίας», από το πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας που έφτανε και χτες εκεί και εξέφραζε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους απεργούς με κάθε τρόπο.

Οικονομικά ακόμα και από το υστέρημά του, με τρόφιμα, με μια θερμή χειραψία, με κουβέντες που τους έδιναν θάρρος και κουράγιο. Οι απεργοί είδαν χτες παιδάκια να τους κοιτάζουν με θαυμασμό αλλά και γέροντες – παλαίμαχους βιοπαλαιστές με μάτια υγρά να τους πλησιάζουν απλά για να τους πουν ένα «συνεχίστε, είμαστε μαζί σας».

Και ήταν ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που μπροστά στην πύλη λίγο πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση όταν πλησίασε τους απεργούς μια μικρή ομάδα συνταξιούχων χαλυβουργών της περιοχής και τους χαιρέτησαν με καμάρι. 

Φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών παρέδωσαν στο σωματείο τρεις κόκκινες σημαίες με τρία διαφορετικά σχέδια που έφτιαξαν εμπνευσμένοι από τον περήφανο αγώνα των χαλυβουργών και ειδικά για τη μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Πλατιά ήταν και η διεθνής αλληλεγγύη που εκφράστηκε χτες με μηνύματα που στάλθηκαν και ανακοινώθηκαν από τα μεγάφωνα της εξέδρας και ειδικότερα: Από τηνΕνωση Παλαιστίνιων Εργατών, το Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας, τις Ομοσπονδίες Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Κοινωνικών Υπηρεσιών, Κεραμικών Ειδών, 32 πρωτοβάθμιασωματεία και 85 συνδικαλιστές της Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή ιδιαίτερα σημαντική ήταν η έμπρακτη αλληλεγγύη της αντιπροσωπείας των Ιταλών συνδικαλιστών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και παρέδωσαν 2.000 ευρώ ενώ εργαζόμενοι μέλη και φίλοι του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας συγκέντρωσαν και έστειλαν 5.000 ευρώ στους απεργούς χαλυβουργούς.