> Voliotaki: Χαλυβουργία: 190 μέρες απεργία – Τις 119 έφτασαν οι απολύσεις

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Χαλυβουργία: 190 μέρες απεργία – Τις 119 έφτασαν οι απολύσεις

Χαλυβουργία: 190 μέρες απεργία – Τις 119 έφτασαν οι απολύσειςΜε ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση, ενότητα και κλιμάκωση του σκληρού απεργιακού αγώνα που δίνουν και έχει μπει πλέον στον 7ο μήνα, απαντούν οι χαλυβουργοί και στις νέες αδίστακτες 14 απολύσεις της εργοδοσίας ανεβάζοντας στους 119 το συνολικό αριθμό.

Να σημειωθεί, ότι δύο από τις απολύσεις αφορούν εργαζόμενους από τη θυγατρική της επιχείρησης «GREEN STEEL» που λειτουργεί στο χώρο και οι εργαζόμενοί της συμπαραστέκονται όλο αυτό το διάστημα στην απεργία των χαλυβουργών.

Η εργοδοσία και με τις νέες απολύσεις που έκανε τη περασμένη Παρασκευή συνέχισε να προκαλεί καθώς το σωματείο και οι απεργοί αναμένουν το πόρισμα των επιθεωρητών του ΣΕΠΕ που έκαναν μετά από παρέμβασή τους και εντολή του υπουργείου Εργασίας για τη νομιμότητα των απολύσεων.

Ειδικότερα, όπως έχει καταγγείλει το σωματείο, οι απολύσεις της εργοδοσίας είναι παράνομες καθώς σύμφωνα και με το νόμο 1264 απαγορεύονται σε περίοδο απεργιακής κινητοποίησης.

Η τελευταία εξέλιξη σε συνδυασμό με την επιδίωξη των ανθρώπων της εργοδοσίας τη περασμένη βδομάδα να σύρουν στα δικαστήρια το σωματείο κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να κλιμακωθεί και να δυναμώσει ακόμα παραπέρα η αλληλεγγύη στους απεργούς.