> Voliotaki: Στο πόστο τους οι χαλυβουργοί – 180 μέρες απεργίας!

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Στο πόστο τους οι χαλυβουργοί – 180 μέρες απεργίας!

Στο πόστο τους οι χαλυβουργοί – 180 μέρες απεργίας!Στο αγωνιστικό τους πόστο, στην πύλη της «Χαλυβουργίας», προετοιμάζονται οι απεργοί χαλυβουργοί να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά, με την αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης της Αττικής που θα συμμετάσχει στην απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που θα διοργανώσει εκεί το ΠΑΜΕ.

Αυτή η έκφραση αλληλεγγύης έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα την εργοδοσία του Μάνεση και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που καθοδηγεί προχώρησε χτες σε μια ακόμα προκλητική μεθόδευση.


Μετά τα εξώδικα που έχουν κάνει, κατέθεσαν και ασφαλιστικά μέτρα κατά έξι μελών της διοίκησης του σωματείου που θα εκδικαστούν από το Πρωτοδικείο στις 3 του Μάη. Επιμένουν με αυτόν τον τρόπο για μία ακόμα φορά, και για λογαριασμό της εργοδοσίας, σπάσουν την απεργία των χαλυβουργών σέρνοντας το σωματείο στα δικαστήρια.

Στο μεταξύ χτες στάλθηκε από το υπουργείο Εργασίας το πρακτικό της προχτεσινής συνάντησης με τον υπουργό Γ. Κουτρουμάνη και τη γενική γραμματέα Α. Στρατηνάκη.

Στο πρακτικό το υπουργείο δηλώνει ότι «συμμερίζεται» την καταγγελία του σωματείου ότι είναι παράνομες και καταχρηστικές οι μέχρι σήμερα 105 απολύσεις που έχει κάνει η εργοδοσία του Μάνεση, καθώς σύμφωνα και με το νόμο 1264 απαγορεύονται οι απολύσεις κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων.

Για το λόγο αυτό ενημερώνει ότι δόθηκε εντολή σε κλιμάκιο επιθεωρητών του ΣΕΠΕ να ελέγξει στα γραφεία της επιχείρησης τη νομιμότητα των απολύσεων.