Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018

ΒΡΟΧΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ σε ΠΤΗΣΕΙΣ της Ryanair – ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ στα ΣΧΕΔΙΑ 50.000 ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ

Τουλάχιστον το 12% των πτήσεων της Ryanair αναμένεται να ακυρωθούν το διήμερο 25-26 Ιουλίου, καθώς τα μέλη πληρωμάτων καμπίνας κήρυξαν απεργία, λόγω της κρίσης στις εργασιακές σχέσεις.
Με ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία υπογράμμισε ότι αναμένει να διαταραχτούν τα ταξιδιωτικά σχέδια περίπου 50.000 πελατών της που ταξιδεύουν προς και από το Βέλγιο, την Πορτογαλία και την Ισπανία, καθώς θα ακυρωθούν έως και 300 πτήσεις κάθε μέρα.
Στις 12 Ιουλίου ακυρώθηκαν 30 πτήσεις, όταν αρκετοί πιλότοι στην Ιρλανδία πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα απεργία στην εταιρεία.
Σημειώνεται ότι τα μέλη των πληρωμάτων καμπίνας σε όλη την Ευρώπη παρουσίασαν μια λίστα 34 απαιτήσεων, ανάμεσά τους «ένα δίκαιο μισθό διαβίωσης», βελτιωμένες αποδοχές στην αναρρωτική άδεια και συμβάσεις εργασίας στη δική τους γλώσσα με βάση την τοπική παρά την ιρλανδέζικη νομοθεσία. Ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέτυχε να βελτιώσει σε ικανοποιητικό βαθμό τις συνθήκες μετά την αναγνώριση των συνδικάτων τον Δεκέμβριο.
Από την πλευρά της, η Ryanair τονίζει ότι το προσωπικό της εργάζεται σε κάποιες από τις καλύτερες συνθήκες στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.