> Voliotaki: Ο ΜΠΕΟΣ έκανε πάλι το ΘΑΥΜΑ του! ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Jet Ski στο ΒΟΛΟ!!

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Ο ΜΠΕΟΣ έκανε πάλι το ΘΑΥΜΑ του! ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Jet Ski στο ΒΟΛΟ!!


Στο Βόλο φιλοξενείται από σήμερα, Δευτέρα, 
12 Ιουνίου έως και τις 18 του μήνα και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Jet Ski “Akropolis Jet Raid 
Greece”. Η τελετή έναρξης του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, στην παραλία της πόλης παρουσία πλήθους κόσμου, όπου οι διοργανωτές επεφύλασσαν ένα εντυπωσιακό θέαμα.

 Την τελετή άνοιξε η παρέλαση των αθλητών, ακολουθούμενοι από τα αγωνιστικά τους οχήματα, από την συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη με Αργοναυτών ενώ στην συνέχεια ο επικεφαλής της παράταξης πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και αιρετός Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος καλωσόρισε τους αθλητές τονίζοντας μεταξύ άλλων πως “η παρουσία σας εδώ αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία για την επιτυχία της περσινής εκδήλωσης και σας διαβεβαιώνω ότι έχουμε εργαστεί το ίδιο σκληρά και για την αντίστοιχη φετινή. 

Επιθυμία και στόχος μας είναι η μόνιμη διεξαγωγή του ετήσιου παγκοσμίου πρωταθλήματος στην περιοχή μας, που διασφαλίζει τις εξαιρετικές θαλάσσιες αγωνιστικές πίστες και ένα απαράμιλλο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον”.
Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Σκοπέλου (ένα μέρος των αγώνων θα διεξαχθεί στην Σκόπελο) κ. Αθηνά Ντάκη ενώ απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες  στον Αλυτάρχη των Αγώνων κ. Bruno Casa, τον κ. Άκη Μαλούχο, τον κ. Μάνο Πανούση καθώς και στον εκπρόσωπο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων που υποστηρίζει κάθε αθλητική δραστηριότητα που διεξάγεται στην πόλη μας αλλά και στον εκπρόσωπο του “Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Μαγνησίας” που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προσέφεραν τις εργασίες τους εθελοντικά.
Ακολούθησε από τον David Depalma η επίδειξη ενός νέου είδους θαλασσίου αθλήματος, το flyboard, το οποίο κερδίζει συνεχώς φανατικούς φίλους καθώς πρόκειται για ένα εντυπωσιακό θέαμα.
Σε ότι αφορά το flyboard στην ουσία πρόκειται για ένα τζετ-σκι στο οποίο έχει τοποθετηθεί ένα μεγάλο λάστιχο. Η συσκευή ρουφάει νερό και στην συνέχεια το απομακρύνει με μεγάλη δύναμη με αποτέλεσμα ο χρήστης που είναι συνδεδεμένος μαζί της να μπαίνει και να βγαίνει από το νερό με μεγάλη ταχύτητα και με πολλούς τρόπους. Το Flyboard έχει ιπποδύναμη 100 ίππων και μπορεί να «εκτοξεύσει» κυριολεκτικά κάποιον μέσα από το νερό σε ύψος μέχρι και δέκα μέτρα.
Σημειώνεται πως την τελετή έναρξης υποστήριξαν μουσικά ο dj Στεφάν Λοράν και η μπάντα Harvey & Dunkan, αποτελούμενη από τους : Αντώνη Βατσαρέα (φωνή, κιθάρα), Βαγγέλη Παπαδημητρίου (κιθάρα), Βασίλη Σάρρου (πλήκτρα), Χρήστο Ραγγούση (μπάσο), Γιάννη Στεφάνου (τύμπανα).

Οι αγώνες
Αναφορικά με τους αγώνες αυτοί θα ξεκινήσουν την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017 όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη δεξιοτεχνία και τις εντυπωσιακές φιγούρες των συμμετεχόντων από το παραλιακό μέτωπο της Αγριάς, όπου θα διεξαχθούν οι πρώτες διαδρομές, από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι.

 Θα ακολουθήσουν αγώνες εντός του Παγασητικού τις απογευματινές ώρες και την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 14 Ιουνίου, η πίστα των αγώνων θα στηθεί στην περιοχή της Αμαλιάπολης. 
Την Πέμπτη 15 Ιουνίου με αφετηρία την Αμαλιάπολη, οι αθλητές θα κατευθυνθούν στη Σκόπελο όπου θα διεξαχθούν αγωνίσματα έως τις 18.00 το απόγευμα.

 Την Παρασκευή 16 Ιουνίου οι αθλητές αναχωρούν από τη Σκόπελο για αγωνίσματα που θα διεξαχθούν στη θαλάσσια περιοχή της Σκιάθου.

 Το Σάββατο 17 Ιουνίου – τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος – οι αγώνες από τις 10.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι θα διεξαχθούν εντός του Παγασητικού στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νέας Αγχιάλου – Γατζέας – Τρίκερι – Κόττες.

 Οι τελικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην παραλία του Βόλου από τις 16.00 το απόγευμα έως τις 18.00, σε απόσταση κοντινή από την προκυμαία, όπου το κοινό θα μπορεί να απολαύσει τις φιγούρες και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 19.00 το βράδυ με την απονομή των επάθλων των νικητών και των αναμνηστικών διπλωμάτων των αθλητών στην περιοχή του Ηρώου της παραλίας.

Τονίζεται πως στους αγώνες συμμετέχουν αθλητές από: Πορτογαλία, Βέλγιο, Γαλλία και Κορσική, Ουρουγουάη, Βραζιλία, Ρωσία, Ισπανία, Αργεντινή, Ιταλία και Ελλάδα,