> Voliotaki: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προχθές, Κυριακή 11-6-2017, στις 9 μμ περίπου, δέχθηκα μια καταγγελία από πολίτες του Δήμου μας, για έντονη δυσοσμία στην περιοχή Αερινού η οποία προερχόταν όπως μου είπαν από εκφόρτωση λυμάτων σε συγκεκριμένη, ανενεργή, χοιροτροφική μονάδα.

Αμέσως ενημέρωσα τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Μπλέτσα και μεταβήκαμε μαζί στο συγκεκριμένο σημείο.

Εκεί διαπιστώσαμε πως στην είσοδο της μονάδας ήταν σταθμευμένο ένα βυτιοφόρο
μεγάλης χωρητικότητας και είχε συνδεθεί με σωλήνα που κατέληγε προφανώς σε κάποιο φρεάτιο ή ανοικτή τάφρο.

Όλη η διαδικασία γινόταν με την επίβλεψη του Προέδρου γνωστής Συνεταιριστικής Οργάνωσης και Διοικητικού Συμβούλου αυτής καθώς και δύο άλλων ατόμων, του οδηγού κι ενός άλλου άγνωστου σε εμάς.

Με την άφιξή μας εκεί και στην ερώτηση τι ακριβώς συνέβαινε, ο πρόεδρος της Σ.Ο. ετράπη σε φυγή αφήνοντας πίσω τους άλλους.

Αμέσως ειδοποιήσαμε την Αστυνομία Βελεστίνου καταγγέλλοντας το γεγονός της εκφόρτωσης, των αγνώστου προέλευσης σε μας, λυμάτων.

Το περιπολικό ήρθε σε λίγα λεπτά κι ενώ το βυτιοφόρο είχε αποσυνδεθεί από τον σωλήνα εκφόρτωσης. Κατά την μετάβασή μας στο Α.Τ.Βελεστίνου, κι αφού καταγράφηκε το γεγονός στο βιβλίο συμβάντων, μας επέδειξαν μια φορτωτική 3 τόνων με τυρόγαλα! που μεταφέρονταν από συγκεκριμένο εργοστάσιο της Α' ΒΙΠΕ.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι:
1) Γιατί χρησιμοποιήθηκε ένα βυτιοφόρο 30 τόνων για μεταφορά 3 τόνων τυρόγαλου;
2) Γιατί Κυριακή βράδυ και μάλιστα σε μια κλειστή χοιροτροφική μονάδα;
3) Γιατί ο πρόεδρος της Σ.Ο. εξαφανίσθηκε χωρίς να αρθρώσει λέξη αφού όλα ήταν ''νόμιμα'';
4) Γιατί αποσύνδεσαν άρον-άρον τον σωλήνα εκφόρτωσης πριν προλάβει να ρθει το περιπολικό;
5) Τι σχέση έχει αυτό το γεγονός με την προ πενταμήνου καταγγελία πολιτών του Αγ.Δημητρίου για εναπόθεση λυμάτων στην περιοχή τους από γνωστή Σ.Ο.;

Να σημειώσουμε ότι επειδή πάντα θέλουμε να μιλάμε με αποδείξεις, ενημερώνουμε τον κάθε ενδιαφερόμενο ότι έχουμε αποθανατίσει στο κινητό μας, πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις!

Ο μόνος λόγος που δεν προβήκαμε σε μηνυτήρια αναφορά ήταν επειδή δεν θέλαμε να οδηγήσουμε στο αυτόφωρο τον οδηγό του βυτιοφόρου που παλεύει για το μεροκάματο, αφού όλοι οι άλλοι είχαν εξαφανισθεί.

Η συνέχεια είναι θέμα των Eλεγκτικών Aρχών...