> Voliotaki: Πολιτικός «σεισμός» στην Τουρκία: Ο Νταβούτογλου «σπάει» για πρώτη φορά τη σιωπή του – Βολές κατά Ερντογάν!!!

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Πολιτικός «σεισμός» στην Τουρκία: Ο Νταβούτογλου «σπάει» για πρώτη φορά τη σιωπή του – Βολές κατά Ερντογάν!!!

Μετά την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ένα ήταν το πολιτικό γεγονός που σύσσωμη η Τουρκία, αλλά και οι διεθνείς παρατηρητές, περίμεναν. 
Περίμεναν τον πρώην Πρωθυπουργός και υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτοβλου να «σπάσει» τη σιωπή του και να μιλήσει για όλα όσα έγιναν πριν και μετά
την παραίτησή του από την Πρωθυπουργία της χώρας στις 5 Μαΐου 2016. Μπορεί να χρειάστηκαν 380 μέρες από την αποχώρησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα, ωστόσο, επιτέλους ο Νταβούτογλου παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στο «Κανάλι 24», στα πλαίσια του προγράμματός για τον εορτασμό του Ραμαζανίου.
Στη συνέντευξη, σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιεύει η εφημερίδα Sozcu, ο Νταβούτογλου αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχθηκε από τα τρολ του διαδικτύου, τόσο εκείνος όσο και ο τότε Πρόεδρος τη Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ και παρείχε την πλήρη στήριξή του στον ιμάμη Μεχμέτ Γκιορμέζ, επικεφαλή της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας για τον «πόλεμο» που τώρα αντιμετωπίζει εκείνος. 
Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα όσα δήλωσε για το ΑΚΡ και τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος. «Το ΑΚΡ υπονομεύει με γρήγορους ρυθμούς τις αξίες του…
Αυτό που γίνεται είναι δολοφονία της υπόληψης, του κύρους του κόμματος και το καταρώει σαν μικρόβιο που έχει εισβάλει σ’ αυτό [σ.σ. στο ΑΚΡ]. Αυτό που μας στενοχωρεί είναι η σιωπή των φίλων μας… », δήλωσε με νόημα ο Νταβούτογλου αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τη στάση του Προέδρου Ερντογάν. 
Ταυτόχρονα, ο Νταβούτοβλου αναφέρθηκε στην υπόθεση «Φακέλος Πελεκάνος» (Pelikan Dosyası), όπου πέρυσι ένα ανώνυμα δημοσιευμένο κείμενο στο διαδίκτυο παρουσίαζε τον Νταβούτογλου ως υποκινούμενο από τις ΗΠΑ. Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση του , ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του για να αποχωρήσει τελικά από την Πρωθυπουργία της Τουρκίας στις 24 Μαΐου 2016. «Δυστυχώς κάποιος από το κόμμα το έκανε αυτό και τώρα στοχοποιείται ο Γκιορμέζ », ανέφερε στην συνέντευξή του ο Νταβούτογλου.
Αν και όλο αυτό το διάστημα ο Νταβούτογλου εμφανίζεται δημόσια μαζί με τον Ερντογάν σε μεγάλα γεγονότα για το ΑΚΡ, εντούτοις είναι η πρώτη φορά που καταφέρεται δημόσια κατά του Τούρκου Προέδρου, γεγονός που έχει αρχίσει να προκαλεί πολιτικό «σεισμό» στην Τουρκία. 
Ο Ερντογάν εδώ και καιρό έχει εξαγγείλει την «κάθαρση» του ΑΚΡ από κάθε στοιχείο που φέρεται να ανήκει στον κύκλο του Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίον η Άγκυρα θεωρεί ως τον ενορχηστρωτή της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Πριν από λίγες μέρες, η αστυνομία συνέλαβε τον γαμπρό ενός εκ των ιδρυτών του κόμματος και επίδοξου ανταγωνιστή του Ερντογάν, με την κατηγορία πως ανήκει στο δίκτυο Γκιουλέν. 
Τώρα, ο πολιτικός κόσμος αναμένει την απάντηση Ερντογάν, ειδικά τη στιγμή που αυξάνονται οι ομολογίες πως ο Α/ΓΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ είχε πληροφορηθεί για επικείμενο πραξικόπημα. Αυτό που αναμένουμε τώρα είναι να δούμε τι «μορφή» θα έχει η απάντηση Ερντογάν στον Νταβούτογλου