> Voliotaki: ΤΕΜΠΗ: Ξέφραγο ΑΜΠΕΛΙ η παλιά εθνική οδός - Βροχή οι ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ για οδηγούς ΦΟΡΤΗΓΩΝ!

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΤΕΜΠΗ: Ξέφραγο ΑΜΠΕΛΙ η παλιά εθνική οδός - Βροχή οι ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ για οδηγούς ΦΟΡΤΗΓΩΝ!

Η παράδοση των σηράγγων στα Τέμπη στην κυκλοφορία όφειλε να σημάνει και το τέλος σε μία αιματηρή πολυετή περίοδο μετακίνησης οχημάτων στην κοιλάδα των Τεμπών. 

Ο νέος δρόμος τόσο λόγω της υπερσύγχρονης κατασκευής του, όσο και λόγω του νέου πλαισίου διέλευσης των βαρέων οχημάτων, υποτίθεται πως έρχεται να βάλει ένα τέλος σ’ αυτό το ποτάμι αίματος που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Είναι έτσι όμως; Σύμφωνα με καταγγελίες πολλοί οδηγοί βαρέων οχημάτων έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την απαγόρευση και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν απρόσκοπτα την παλαιά εθνική οδό μέσα από την κοιλάδα.

Αυτό συμβαίνει, γιατί όπως τονίζουν κάτοικοι της περιοχής, τα μέτρα αστυνόμευσης είναι ελλιπή, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κάποιους να παρανομήσουν.

Το ακόμη χειρότερο όμως, είναι πως λόγω της μείωσης του αριθμού των οχημάτων που διέρχονται από την κοιλάδα, οι ταχύτητες που αναπτύσσονται πλέον είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με το παρελθόν.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως το ενδεχόμενου ενός σοβαρού τροχαίου αυξάνει, πολλώ δε μάλλον όταν δεν πραγματοποιούνται καθημερινοί τροχονομικοί έλεγχοι.

Την ίδια ώρα, ο νέος σταθμός διοδίων στην παλαιά εθνική οδό, ο οποίος αναμένονταν να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τα βαρέα οχήματα, δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί, λόγω διαδικαστικών εκκρεμοτήτων με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πηγή: onlarissa.gr