> Voliotaki: Η ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ δήλωση του ΓΚΑΛΗ για το έπος του ’87 μέσα στο ΣΕΦ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Η ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ δήλωση του ΓΚΑΛΗ για το έπος του ’87 μέσα στο ΣΕΦ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία δήλωση που ακόμα και σήμερα θα μνημονεύουμε και θα χρησιμοποιούμε και αυτό θα συνεχιστεί για πάντα.
Η Εθνική μας ομάδα, η “επίσημη αγαπημένη”, έχει πάρει φόρα και μετά την πρόκριση της στους “οκτώ” του ιστορικού τουρνουά στο ΣΕΦ, αντιμετωπίζει την Εθνική ομάδα της Ιταλίας. Δεν την είχαμε νικήσει ποτέ ως εκείνη τη μέρα, 10 Ιουνίου, σε επίσημο παιχνίδι.
Τίποτα όμως δεν μας σταματά, όπως ήταν το σύνθημα.

Ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και τα άλλα παιδιά διαλύουν τους Ιταλούς και παίρνουν την πρόκριση για τα ημιτελικά όπου θα συναντούσαν τους πανίσχυρους Γιουγκοσλάβους για δεύτερη φορά τότε στο Ευρωμπάσκετ.
Ο Νίκος Γκάλης περιτριγυρισμένος από δεκάδες Έλληνες στα αποδυτήρια κάνει δηλώσεις στην ΕΡΤ και στο συνάδελφο Βασίλη Σκουντή: “Το έβλεπα στα μάτια τους πως δεν μπορούσαν”, τονίζει χαρακτηριστικά χαμογελώντας και τότε τον ρωτάει ο Σκουντής: “Είναι αυτή η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής σου (κομπιάζει), της καριέρας σου ως τώρα στην Εθνική ομάδα;”.
Και τότε απαντάει ο μεγάλος “γκάγκστερ”, ο κορυφαίος σκόρερ που πέρασε από τα ευρωπαϊκά γήπεδα:
“Είναι, μέχρι το επόμενο παιχνίδι!!!”. Αυτό ήταν! Καταγράφτηκε η σπουδαιότερη ατάκα, η πιο προφητική, η πιο σωστή όλων των εποχών! Γέλια ξέσπασαν από όλους, αστυνομικοί φιλούσαν τον Νικ και η προφητεία του βγήκε αληθινή: νικάμε τους “Πλάβι” στο επόμενο παιχνίδι και στις 14 Ιουνίου, σαν σήμερα πριν 30 χρόνια, ο Αργύρης Καμπούρης συμπληρώνει και ολοκληρώνει την πιο ευτυχισμένη στιγμή του Νίκου Γκάλη και όλων των Ελλήνων!
Δείτε για πρώτη φορά ή θυμηθείτε την αλησμόνητη στιγμή στα αποδυτήρια του ΣΕΦ!