Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Οι συντάκτες ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ και οι (έξυπνοι) αναγνώστες

Να γιατί ο Ευάγγελος Αντώναρος δεν αγοράζει (ελληνικές) εφημερίδες 

 Ο πρώην δημοσιογράφος και στέλεχος της ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος σε άρθρο του στα ysterografa εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος πιστεύει πως oι εφημερίδες στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Ο «εφημεριδάς» -όπως αυτοαποκαλείται- και συντάκτης πολυτελείας Ευ. Αντώναρος, όπως ο ίδιος λέει, τα τελευταία δώδεκα χρόνια πριν τον κερδίσει η πρόταση Καραμανλή το 2004 είχε μια ονειρεμένη δουλειά...  
«Εκανα αυτό που ήθελα να κάνω. Να γράφω ένα δυό κομμάτια και να τα βλέπω την άλλη μέρα τυπωμένα... 

Είχα την τύχη να δουλέψω σ ένα τεράστιο δημοσιογραφικό οργανισμό. Τον μεγαλύτερο της Ευρώπης. Ημουνα περιοδεύων ανταποκριτής.. στη Μέση Ανατολή. Πήγαινα όπου ήθελα, όποτε ήθελα, έγραφα τις μεγαλύτερες ανταποκρίσεις. Ηταν η πολυτέλεια που σου έδινε το μεγάλο μαγαζί. Και φυσικά οι εφημερίδες του» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ευ. Αντώναρος.
Σχετικά με την κρίση στον ελληνικό Τύπο επισημαίνει μεταξύ άλλων:

(...) Με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν αγοράζω πια ελληνικές εφημερίδες.
Ο λόγος απλός: Οι εφημερίδες γράφονται, σχεδόν όλες, όπως γράφονταν πριν από 20, 30 ίσως και 40 χρόνια. Δηλαδή κυρίως ειδησεογραφικά. Ή — κι αυτό είναι εξ ίσου κακό — είναι πλημμυρισμένες από σχόλια δήθεν ειδικών που σχολιάζουν τα πάντα με ύφος εκατό καρδιναλίων.

Αυτες οι παθογένειες, πιστεύω, οδηγούν στη φθίνουσα κυκλοφορία των εφημερίδων.
Οι αναγνώστες δεν είναι χαζοί. Ξέρουν ότι τώρα πια μπορούν να ενημερωθούν — ίσως καλύτερα ίσως όχι — από άλλες πηγές. Κυρίως βέβαια απο το ίντερνετ. Και το κυριότερο: Δωρεάν»...

- ολόκληρο το κείμενο του Ευ. Αντώναρου στο ysterografa