Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Ανέλαβε ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ καθήκοντα ο Εμανουέλ ΜΑΚΡΟΝ...Στο πλευρό του η Μπριζίτ.
Διόρισε το νέο προσωπάρχη του 
προεδρικού μεγάρου και τον δι-
πλωματικό σύμβουλό του.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο...

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέλαβε σήμερα τα προεδρικά του καθήκοντα στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, μετά την προεδρική εκλογή του στις 7 Μαΐου.

Μετά την άφιξή του στο προεδρικό μέγαρο, ο Μακρόν είχε ιδιωτική συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Στη συνάντηση αυτή, ενημερώθηκε για κρατικά θέματα, ενώ του επιδόθηκαν και οι κωδικοί πρόσβασης στο σύστημα των γαλλικών πυρηνικών όπλων.

Μετά το τετ α τετ που είχαν οι δύο άνδρες, ο Φρανσουά Ολάντ αποχώρησε από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Δείτε το Βίντεο:Η νέα πρώτη κυρία, η Μπριζίτ Μακρόν, ντυμένη με φόρεμα και σακάκι χρώματος μπλε της λεβάντας, είχε φτάσει λίγα λεπτά νωρίτερα από τον σύζυγό της στην αυλή του προεδρικού μεγάρου.
Ο Μακρόν διόρισε τον νέο προσωπάρχη του προεδρικού μεγάρου και τον διπλωματικό σύμβουλό του

Ο Μακρόν διόρισε τον Αλεξίς Κολέ στη θέση του γενικού γραμματέα (προσωπάρχη) του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων, την κορυφαία θέση της προεδρίας.

Ο Κολέ, ένας 44χρονος απόφοιτος της γαλλικής σχολής δημόσιας διοίκησης ENA, στην οποία φοιτά η γαλλική ελίτ, ήταν προσωπάρχης του Μακρόν όταν ο νυν πρόεδρος ήταν υπουργός Οικονομίας και είχε δουλέψει προηγουμένως και για το υπουργείο Οικονομικών, ως αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του τότε υπουργού Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο Φιλιπ Ετιέν, 61 ετών, πρώην πρεσβευτής στο Βερολίνο και επίσης απόφοιτος της ENA, διορίσθηκε στη θέση του διπλωματικού συμβούλου του προέδρου, έγινε γνωστό από το προσωπικό του Μακρόν.

Ο Μακρόν θα διορίσει αύριο τον πρωθυπουργό και η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί την Τρίτη, σύμφωνα με πηγή.