> Voliotaki: ΕΛΕΟΣ, ΔΕΝ προβλέπεται να πάρουν ΣΥΝΤΑΞΗ οι ΧΗΡΕΣ...

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΕΛΕΟΣ, ΔΕΝ προβλέπεται να πάρουν ΣΥΝΤΑΞΗ οι ΧΗΡΕΣ...


...των σιδηροδρομικών του 
Ιntercity".
Tι δήλωσε ο γραμματέας ΓΣΕΕ...



Ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας σιδηροδρομικών, Νίκος Κιουτσούκης, και νυν Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ καυτηρίασε το νόμο Κατρούγκαλου και τις προβλέψεις του για περιπτώσεις, όπως το δυστύχημα έξω από τη Θεσσαλονίκη. 

Μιλώντας στον REAL FM, ήταν κατηγορηματικός, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ότι οι χήρες των δύο σιδηροδρομικών δεν θα πάρουν σύνταξη.

Συγκεκριμένα είπε: 

«Δεν θα πάρουν. Εδώ πρέπει να στηλιτεύσουμε αυτόν τον περιβόητο, ανάλγητο, νόμο του κ. Κατρούγκαλου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τι προβλέπει: 

Δε πα να εργάζεται ο άλλος 25-30 χρόνια αν είναι κάτω των 55 ετών, η χήρα θα πάρει για τρία χρόνια σύνταξη και ναι μεν αν φτάσει σε αυτά τα τρία χρόνια το 55ο της ηλικίας της θα ξαναπάρει στα 67, ενώ αν δεν το φτάσει και γίνει 54 δεν πρόκειται να πάρει ποτέ τη σύνταξη του ανδρός της», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα: 

«Και λες. Ελεος ρε παιδιά, έλεος. Αυτός ο άνθρωπος, αυτοί οι δύο συνάδελφοί μου, ο ένας εκ των δύο ήταν 55 ετών και έχει αφήσει πίσω του τη γυναίκα του και 3 παιδιά. 

Και ο άλλος ήταν 43 ετών και έχει αφήσει ένα παιδί και μία γυναίκα. Δηλαδή τα παιδιά τους τι θα κάνουν; Δεν πρέπει κάποτε αυτή η πολιτεία να σκέφτεται τον πολίτη; 

«Μέχρι πότε μπορούν να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο και να σκέφτονται με τέτοιους τρόπους το πως θα περικόψουν δηλαδή χρήματα τα οποία έχουν καταβληθεί από τους εργαζόμενους μέσω των υψηλότατων ασφαλιστικών εισφορών. 

Δεν μπορεί να σκέφτονται μόνο πως πρέπει να ελαφρυνθούν οι εργοδότες, που καλά κάνουν κι έτσι πρέπει να γίνει, να ελαφρύνονται οι εργοδότες για να ανοίγουν θέσεις εργασίας, αλλά τα χρήματα που έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι, ακόμα και σε τέτοια περίπτωση, δηλαδή δυστυχήματος εν ώρα εργασίας και απώλεια ζωής, να μην δικαιούται η χήρα τη σύνταξη του ανδρός της».