> Voliotaki: ΠΟΥΛΑΕΙι... ΤΡΕΛΑ ο Ερντογάν: Δεν είμαι ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ – Μπορεί να πεθάνω ανά πάσα στιγμή

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΠΟΥΛΑΕΙι... ΤΡΕΛΑ ο Ερντογάν: Δεν είμαι ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ – Μπορεί να πεθάνω ανά πάσα στιγμή

Ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει ότι οι μεταρρυθμίσεις που πέρασαν με το δημοψήφισμα της Κυριακής στην Τουρκία, δεν τον μετατρέπουν σε δικτάτορα.

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο CNN, ο Ερντογάν δηλώνει πως το δημοψήφισμα για το πακέτο των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που στηρίχτηκε από την πλειοψηφία των Τούρκων στο δημοψήφισμα της Κυριακής, δεν αφορούσε τον ίδιο.

Στην πραγματικότητα είμαι θνητός, μπορεί να πεθάνω ανά πάσα στιγμή” είπε στην
Μπέκι Άντερσον, την οποία φιλοξένησε στο προεδρικό παλάτι του στην Άγκυρα για την πρώτη του συνέντευξη μετά το δημοψήφισμα.

Παράλληλα αρνήθηκε τις κατηγορίες πως οι νέες του εξουσίες είναι περισσότερο προσωπικό ζήτημα, παρά βελτίωση του πολιτικού συστήματος της Τουρκίας. “Ήταν μια σημαντική μεταρρύθμιση στη δημοκρατική ιστορία της Τουρκίας” δήλωσε.

Ο Ερντογάν αρνείται ακόμα τους ισχυρισμούς πως το δημοψήφισμα ήταν ένα ακόμα βήμα προς ένα δικτατορικό καθεστώς με το... φτηνό επιχείρημα “Εκεί όπου υπάρχουν δικτατορίες, δεν χρειάζεται να υπάρχει προεδρικό σύστημα.

Εδώ έχουμε ψηφοδέλτιο. Η δημοκρατία αντλεί την δύναμή της από τους πολίτες. Είναι αυτό που αποκαλούμε εθνική βούληση...”

Οι Τούρκοι ψηφοφόροι κλήθηκαν την Κυριακή να ψηφίσουν για ένα πακέτο 18 συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που εισηγήθηκε το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, το κόμμα δηλαδή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το πακέτο αυτό, μετατρέπει στην ουσία το κοινοβουλευτικό σύστημα της χώρας σένα μια πανίσχυρη εκτελεστική προεδρεία.

Παρά την σχεδόν αποκλειστική προβολή της καμπάνιας του “Ναι” σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ αλλά και την τρομοκρατία σε βάρος όποιου διαφωνεί με την πολιτική Ερντογάν και με την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου και έπειτα και με πολύ σοβαρές καταγγελίες για εκτεταμένη νοθεία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις το 51,4% των ψήφων.