Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ που αγαπούσε η ΕΛΙΤ του ΜΑΙΑΜΙ- Τον «ΕΦΑΓΑΝ» στα 42 του!

Η ζωή χαμογελούσε στον γοητευτικό γυμναστή με το σώμα μοντέλου και τη ζεστή καρδιά.
Ο Μάριος Χόρτης πέρα από γυμναστής ήταν και ένας καλός φίλος για τους πελάτες του υπερπολυτελούς γυμναστηρίου Equinox στο προάστιο Κόραλ Γκέιμπλς του Μαϊάμι.
Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα βρισκόταν κάποιος που γεμάτος μίσος θα έστρεφε το όπλο εναντίον του.
Η είδηση της δολοφονίας του Ελληνοαμερικανού γυμναστή και μάνατζερ του γυμναστηρίου από πρώην συνάδελφό του ο οποίος θέλησε να εκδικηθεί την απόλυσή του αποτέλεσε πρωτοσέλιδο στον Τύπο της Φλόριντα και ήταν για μέρες θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία. 
Οπως διαβαζουμε στο ΕΘΝΟΣ είχε την ικανότητα να αγγίζει τις ζωές των ανθρώπων’, ‘ήταν τόσο ξεχωριστός’, είπαν κλαίγοντας γι’ αυτόν όταν έμαθαν για τον ξαφνικό και άδικο θάνατό του.
Ο 42χρονος είχε κάνει και καριέρα στο μόντελινγκ και ανήκε στο δυναμικό του γνωστού πρακτορείου μοντέλων MP Mega Miami.
Η κύρια όμως ενασχόλησή του ήταν το γυμναστήριο. Ηταν φημισμένος γυμναστής και με οργανωτικές ικανότητες, γι’ αυτό και του είχε ανατεθεί η θέση του μάνατζερ. 
Οι συνάδελφοι και οι μαθητές του κάνουν λόγο για έναν ξεχωριστό επαγγελματία που μιλούσε στην ψυχή τους.
 Μετά την είδηση του θανάτου του τα social media κατακλύστηκαν από ποστ ανθρώπων που πενθούσαν τον χαμό του.
Ο Χόρτης δολοφονήθηκε από έναν πρώην εργαζόμενο του γυμναστηρίου ο οποίος εισέβαλε σε κατάσταση αμόκ και τον πυροβόλησε εν ώρα εργασίας. Τη ζωή της έχασε επίσης και η 35χρονη γενική διευθύντρια της επιχείρησης Τζανίν Ακερμαν, η οποία πυροβολήθηκε στο κεφάλι.
Ο δολοφόνος, Αμπεκού Γουίλσον, εργαζόταν ως γυμναστής στο Equinox και το περασμένο Σάββατο του ανακοινώθηκε πως απολύεται. Αρχικά δεν αντέδρασε επιθετικά στην είδηση της απόλυσής του. 
Αντιθέτως, μάλιστα έκανε κανονικά το προγραμματισμένο μάθημά του και, όταν ολοκλήρωσε την προπόνηση, έφυγε για να επιστρέψει λίγο αργότερα οπλισμένος. Αφού πυροβόλησε την Ακερμαν και τον Χόρτη, αυτοκτόνησε.
Επικράτησε μεγάλος πανικός και σε λίγα λεπτά οι αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τον χώρο. 
Την επομένη ημέρα το γυμναστήριο έμεινε κλειστό, ενώ με ανακοίνωσή της η διεύθυνση εξέφρασε τη βαθιά της οδύνη για τον άδικο χαμό των δύο πολύτιμων συνεργατών της. 
Μάλιστα, η Equinox παρείχε συμβουλευτική υποστήριξη σε εργαζομένους και πελάτες της που ήταν στον χώρο την ώρα του τραγικού συμβάντος.
Ο Μάριος που γνώρισα’
Ελληνας που εργάζεται στο Μαϊάμι και γνώριζε τον Μάριο Χόρτη δήλωσε στο ‘Εθνος της Κυριακής’: ‘Τον Μάριο τον γνώρισα στο γυμναστήριο. Μιλούσε καλά ελληνικά και μου είπε πως επισκεπτόταν συχνά την Ελλάδα. 
Είχαμε βγει μία-δύο φορές για ποτό. Ηταν γελαστός, με χιούμορ και είχε θετική αύρα. Κυνηγούσε πολύ τη δουλειά του, γι’ αυτό και είχε μεγάλη φήμη ως γυμναστής.
Γνώριζε το αντικείμενο καλά και όλοι εδώ τον εκτιμούσαν ως επαγγελματία αλλά και ως άνθρωπο, γιατί ήταν πολύ ενθαρρυντικός και ασχολείτο ουσιαστικά με τον κόσμο που προπονούσε. 
Νοιαζόταν για τους άλλους, δεν ήταν επιφανειακός ούτε αδιάφορος. Οι συνάδελφοι και οι μαθητές του έχουν πάθει σοκ, δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο άδικα χάθηκε και συνεχώς ανεβάζουν ποστ στα social media για να εκφράσουν τη θλίψη τους.
Γράφουν πόσο τους είχε ενθαρρύνει για να συνεχίσουν να γυμνάζονται, ότι άκουγε τα προβλήματά τους, ότι τους συμβούλευε, κυρίως όμως πως τους είχε συμπαρασταθεί σε δύσκολες στιγμές στη ζωή τους. Ηταν ωραίο παλικάρι, μάλιστα μου είχε πει πως είχε εργαστεί και ως μοντέλο. 
Πριν έρθει στο γυμναστήριο στο Κόραλ Γκέιμπλς εργαζόταν πάλι για το Equinox, στο παράρτημα της επιχείρησης που βρίσκεται στο Σάουθ Μπιτς στο Μαϊάμι. Η είδηση του θανάτου του στενοχώρησε πολύ κόσμο’.
Το γυμναστήριο όπου εργαζόταν ο Χόρτης βρίσκεται στο προάστιο Κόραλ Γκέιμπλς και στεγάζεται στο εντυπωσιακό και πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο Merrick Park.
ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑ
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Equinox είναι μια πολυτελής αμερικανική αλυσίδα γυμναστηρίων η οποία ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη και σήμερα περιλαμβάνει περισσότερα από 135 παραρτήματα (παρέχοντας μια σειρά από υπηρεσίες) σε όλες τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και επιπλέον στο Λονδίνο και το Τορόντο.