> Voliotaki: Στόχος τα 30 εκατ. τουριστών για φέτος...

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Στόχος τα 30 εκατ. τουριστών για φέτος...

Τσίπρας-Ανδρέαδης
Στην ανοδική πορεία του τουρισμού


αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέα Ανδρεάδη.

«Είναι ρεαλιστικός ο στόχος των 30 εκατομμυρίων επισκεπτών το προσεχές διάστημα. 

Ο τουρισμός άντεξε στη κρίση και έδωσε την ώθηση που χρειάζεται η οικονομία» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός παρουσία και της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά.

Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι ο τουρισμός είναι μια προστιθέμενη αξία στην οποία πρέπει να επενδύσουμε ώστε να είναι πολλαπλασιαστικά τα οφέλη.

Από την πλευρά του ο Ανρ. Ανδρεάδης τόνισε ότι το 2021 μπορούν τα έσοδα του τουρισμού να κινηθούν στα 19 έως 20 δισ. ευρώ με τον αριθμό των τουριστών να αγγίζει τα 35 εκατομμύρια «αρκεί να γίνει κάποια πράγματα που εύκολα μπορούν να γίνουν».



































Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εκτίμησε «ότι πάμε για κλείσιμο της αξιολόγησης». 

Στο μεταξύ, με θετικά μηνύματα για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής κρουαζιέρας και ενίσχυσης του μεριδίου της τα επόμενα χρόνια, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη και οι συναντήσεις της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, με εκπροσώπους της διεθνούς βιομηχανίας θαλάσσιου τουρισμού, στην μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Cruise Global 2017, στο Φορτ Λόντερντεϊλ των ΗΠΑ.