> Voliotaki: Νέες αποκαλύψεις Wikileaks...

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Νέες αποκαλύψεις Wikileaks...

Η CIA παρακολουθούσε τις γαλλικές εκλογές και τις εξελίξεις με την Ελλάδα...
Η προεκλογική εκστρατεία της Γαλλίας το 2012 είχε μπει στο μικροσκόπιο των πρακτόρων της CIA όπως αποκαλύπτουν τα Wikileaks. 
Μάλιστα, η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ επικέντρωσε και στις θέσεις των


γαλλικών κομμάτων όσον αφορά τα ην ελληνική κρίση.

Σύμφωνα με τα νέα mail που έδωσε στη δημοσιότητα ο γνωστός ιστότοπος, οι ΗΠΑ είχαν κινητοποιήσει πράκτορες αλλά και ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης ώστε να βρουν πληροφορίες σχετικά τη διαχείριση της κρίσης από τη Γαλλία και τη Γερμανία, αλλά και τον βαθμό έκθεσης του γαλλικού Δημοσίου και των τραπεζών στο ελληνικό χρέος.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα χρονολογούνται πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του πρώτου και του δευτέρου γύρου των γαλλικών εκλογών, οι οποίες ως γνωστό ανέδειξαν νικητή τον Φρανσουά Ολάντ.

Επιπλέον, η CIA επιδίωκε να μάθει «συγκεκριμένες προτάσεις και συστάσεις» που είχαν καταρτίσει οι γαλλικές παρατάξεις για την αντιμετώπιση της ευρύτερης κρίσης στην ευρωζώνη, που είχε ως επίκεντρο της Ελλάδα.

Οι έρευνες εστίαζαν στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, κυρίως στους Σοσιαλιστές του κ. Ολάντ και στο Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν.

Όπως αναφέρουν τα WikiLeaks, η CIA εκτιμούσε πως ο κεντροδεξιός -τότε πρόεδρος- Νικολά Σαρκοζί δεν είχε «κλειδώσει» την επανεκλογή του στο Ελιζέ, και προσπαθούσε να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες για τις έριδες που μπορεί να υπήρχαν στο κόμμα του ή προεκλογικές αδυναμίες...