> Voliotaki: Τσίπρας: Ατζέντα της πιο σκληρής δεξιάς ο φόβος και η κινδυνολογία...

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Τσίπρας: Ατζέντα της πιο σκληρής δεξιάς ο φόβος και η κινδυνολογία...


Απεγνωσμένη προσπάθεια να «δημιουργήσει 
την πλαστή εντύπωση ότι τα τελευταία δύο χρόνια 
υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας»

χρέωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον αρχηγό της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντώντας του σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Παίρνοντας τον λόγο μετά την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός τον κατηγόρησε ότι επινόησε ένα «άλλο επίκαιρο ζήτημα», την ώρα που η ελληνική κοινωνία ασχολείται με το πραγματικά επίκαιρο ζήτημα που είναι η διαπραγμάτευση.

«Δεν το υποτιμώ ως ζήτημα, αλλά δεν είναι επίκαιρο», υποστήριξε, λέγοντας ότι εγκληματικότητα υπάρχει εδώ και χρόνια.

Ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι «κάποιος επικοινωνιολόγος θα σύστησε στον κ. Μητσοτάκη «να αναδείξει την ατζέντα του φόβου, προκειμένου να συγκροτήσει συγκροτημένη αντιπολιτευτική γραμμή».

«Παραδοσιακή ατζέντα της πιο σκληρής δεξιάς είναι o φόβος και η κινδυνολογία για την οικονομία, ο φόβος και η κινδυνολογία για την ασφάλεια, ο φόβος και η κινδυνολογία για τα εθνικά θέματα», είπε χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα πρόσθεσε ότι την ίδια ατζέντα υιοθέτησε και ο προκάτοχος του κ. Μητσοτάκη, Αντώνης Σαμαράς χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Κατά τον πρωθυπουργό, αυτή είναι η γραμμή που συνδέει την παλιά δεξιά με τη νέα, «η πολιτική του φόβου, αλλά και η ακροδεξιά». 

«Πολύ μικρή η απόσταση που συνδέει τη βαριοπούλα από τα έδρανα τα βουλευτικά και τα υπουργικά της Ν.Δ. στην περίπτωση του κ. Βορίδη», συνέχισε...