> Voliotaki: Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Γιατί ήταν ο Τσακαλώτος στη σουίτα του Σαββίδη;

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Γιατί ήταν ο Τσακαλώτος στη σουίτα του Σαββίδη;

Ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε για το Europa League έφτασε… μέχρι τη Βουλή. Όχι λόγω των επεισοδίων αλλά εξαιτίας της παρουσίας του (ΠΑΟΚτσή) Ευκλείδη Τσακαλώτου στα επίσημα της Τούμπας.

Κατά τη μονομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή μετά την επίκαιρη ερώτηση του δεύτερου για την ασφάλεια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις κινήσεις της κυβέρνησης για την εξυγίανση του χώρου του ποδοσφαίρου, κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις πως δεν έκαναν το ίδιο.

Και κλείνοντας την πρωτολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας "αντέστρεψε" την ερώτηση προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ρωτώντας τον για το ταξίδι του στο Βερολίνο και την 75λεπτη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Και φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άφησε το… γάντι να πέσει κάτω. Ανεβαίνοντας στο βήμα για τη δευτερολογία του, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για το θέμα της αξιολόγησης και έβαλε στο… στόχαστρο τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο για την παρουσία του, το βράδυ της Πέμπτης, στα επίσημα της Τούμπας για να δει το ματς του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε.

«Κύριε Τσίπρα με εγκαλέσατε γιατί σας έκανα μια επίκαιρη ερώτηση την οποία δεν θεωρήσατε και τόσο επίκαιρη. Έχετε δίκιο σε έναν βαθμό.

Όμως ο πρώτος που έπρεπε να ασχολείται με την πορεία της διαπραγμάτευσης είναι ο υπουργός σας, που βρήκε τον χρόνο να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε σουίτα μεγαλοπαράγοντα ποδοσφαίρου (σ.σ. ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είδε το ματς μαζί με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη). Να είστε πιο προσεκτικός όταν κατηγορείτε κάποιους για εκλεκτικές συγγένειες με παράγοντες του ποδοσφαίρου».

Ούτε κι αυτό έμεινε, φυσικά, αναπάντητο. Αναφερόμενος στην παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Τούμπα, ο πρωθυπουργός είπε στην τριτολογία του:

«Η αντιπολιτευτική σας εγκυρότητα εξαντλείται στο να κάνετε αστειάκια για την παρουσία του υπουργού Οικονομικών σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Και αφήσατε και άθλια υπονοούμενα γιατί παρακολούθησε τον αγώνα στα επίσημα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τι θελετε να πείτε; Πείτε το ευθέως εκτός και αν θέλετε να πείτε ότι ο Τσακαλώτος είναι γκαντέμης και ο ΠΑΟΚ έχασε με 3-0».