> Voliotaki: ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ από πρώην τζιχαντιστή: Το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει ταυτόχρονες επιθέσεις σε Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ από πρώην τζιχαντιστή: Το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει ταυτόχρονες επιθέσεις σε Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία

Ανατριχιαστική η μαρτυρία του Γερμανού Harry Sarfo, πρώην μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης. Εκατοντάδες οι μαχητές στην Ευρώπη που περιμένουν εντολές για επιθέσεις.

Ταυτόχρονες επιθέσεις σε Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία σχεδιάζουν οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός πρώην μέλους του Ισλαμικού Κράτους που αποκαλύπτει τα αποτρόπαια σχέδια της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Harry Sarfo, ο οποίος γεννήθηκε στη Γερμανία αλλά μεγάλωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ταξίδεψε στη Συρία το 2015 για να προσχωρήσει στους κόλπους του ISIS.

Όταν όμως έφτασε εκεί, του δόθηκε η εντολή από διοικητές των τζιχαντιστών να επιστρέψει στη γενέτειρά του, τη Βρέμη, ώστε να βοηθήσει στην προετοιμασία ενός τρομοκρατικού χτυπήματος στη Γερμανία.

Ο 27χρονος περιγράφει τη συνάντηση που είχε με μασκοφόρα μέλη της μυστικής υπηρεσίας του ISIS, τα οποία ανακοίνωσαν στον ίδιο και σε έναν Γερμανό φίλο του ότι έπρεπε να γυρίσουν στην πατρίδα τους.

«Τα άτομα που μας συνάντησαν μιλούσαν ανοιχτά για τις επιθέσεις. Έλεγαν ότι υπάρχουν πολλά άτομα που ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες και περιμένουν εντολές για να επιτεθούν στους κατοίκους τους.

Αυτό συνέβη πριν από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι», αναφέρει ο πρώην τζιχαντιστής.

Τα μέλη του ISIS που συνάντησαν εκείνον και τον φίλο του, ζήτησαν από τους δύο άνδρες να γυρίσουν στη Γερμανία «επειδή ήταν αυτό που χρειάζονταν τη δεδομένη στιγμή». «Μιλούσαν συνεχώς για ταυτόχρονες επιθέσεις,

Έλεγαν ότι ο στόχος τους ήταν πολλαπλά χτυπήματα, που θα διεξάγονταν την ίδια ώρα σε Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία».

Ο Sarfo, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στη Γερμανία για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία, επισημαίνει ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε στρατολογήσει αρκετούς μαχητές στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, οι οποίοι όμως δείλιασαν την τελευταία στιγμή και δεν έφεραν εις πέρας τις αποστολές τους.

Οι εθελοντές όμως της Γαλλίας ήταν και περισσότεροι αλλά και πιο αποφασισμένοι, υπογραμμίζει ο ίδιος.

«Όταν ο φίλος μου ρώτησε για τους εθελοντές στη Γαλλία, οι διοικητές του ISIS έβαλαν τα γέλια και είπαν "μην ανησυχείτε για τη Γαλλία"», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 27χρονος συμπληρώνοντας ότι ο αριθμός των μαχητών που εστάλησαν πίσω στην Ευρώπη για να προετοιμάσουν επιθέσεις ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες.