> Voliotaki: SKYNEWS: ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΙΟΝΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ JONAS !!

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

SKYNEWS: ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΙΟΝΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ JONAS !!



Σύμφωνα με ένα από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ στη γη το Skynews, προβλέπεται επέλαση της χιονοκαταιγίδας Jonas ή Snowzilla κατά τους Αμερικάνους επιστήμονες, σε όλη την Ευρώπη, μέσα σε ένα μεγάλο μέρος του Φεβρουαρίου, κάτι που πρόβλεψε και η μεγάλη Ελληνική ιστοσελίδα πρόβλεψης καιρού Greek-Weather.Org.



Σύμφωνα με νεότερα προγνωστικά στοιχεία, η μεγάλη χιονοθύελλα που χτύπησε τις ανατολικές Η.Π.Α, κατευθύνεται με μεγάλη μανία προς τη Μεγάλη Βρετανία και τη Σκανδιναβία, δίνοντας ήδη ισχυρές χιονοπτώσεις και καταιγίδες με θυελλώδεις ανέμους που ξεπερνούν τα 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Επίσημα μετεωρολόγοι του εξωτερικού σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, προειδοποιούν για εξάπλωση της χιονοκαταιγίδας Jonas σε όλη την Ευρώπη μετά τις 4-5 Φεβρουαρίου. Μάλιστα το Greek-Weather.Org, προβλέπει πως η χιονοκαταιγίδα αυτή από Jonas θα μετατραπεί σε King Kong Snowzilla ή King Kong Jonas, δηλαδή θα μετατραπεί σε μία ισχυρότερη κακοκαιρία τεραστίων διαστάσεων, χτυπώντας μετά τις 4-5 Φεβρουαρίου και ιδιαίτερα στα μέσα του Φλεβάρη, ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο μας.

Όπως θα δείτε και από τους παρακάτω προγνωστικούς χάρτες που εξασφάλισε το Greek-Weather.Org, φαίνεται ξεκάθαρα η δημιουργία ενός ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού με ιδιαίτερα χαμηλές πιέσεις που μεταφράζονται σε ισχυρή κακοκαιρία και που είναι σύμφωνα με αυτά τα μοντέλα πρόβλεψης καιρού της Αμερικής και της Ευρώπης, η μεγάλη κακοκαιρία King Kong Snowzilla που θα δώσει ισχυρές χιονοπτώσεις και καταιγίδες σε όλη τη βόρεια, κεντρική και ανατολική Ευρώπη. 



Κομμάτι αυτής της κακοκαιρίας θα εισβάλλει μετά τις 5-6 Φεβρουαρίου και στην Ελλάδα, δίνοντας αρχικά ισχυρές καταιγίδες και μετέπειτα αρκετά χιόνια και κρύο. Ωστόσο ως και τις 3-4 Φεβρουαρίου θα έχουμε ανοιξιάτικο καιρό στη περιοχή μας με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, κάτι τέτοιο όμως θα αποτελέσει παρελθόν μετά τις 5-6 Φεβρουαρίου όπου και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα επιστρέψει δριμύτερη η κακοκαιρία. Δείτε παρακάτω και το σχετικό άρθρο του Skynews.