> Voliotaki: "Πόλεμος" Πανούση - Τσίπρα - Η απάντηση στο Μαξίμου - Καταθέτει τα στοιχεία στον εισαγγελέα

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

"Πόλεμος" Πανούση - Τσίπρα - Η απάντηση στο Μαξίμου - Καταθέτει τα στοιχεία στον εισαγγελέα

- Αυστηρή απάντηση του Μαξίμου μετά τις καταγγελίες Πανούση για σχέδιο πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης
- "Οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στην Δικαιοσύνη”, αναφέρει το πρωθυπουργικό γραφείο
- "Προφανώς, εφόσον ο πρωθυπουργός θεωρεί σκόπιμο να τα καταθέσω στον εισαγγελέα, αυτό και θα πράξω τις επόμενες μέρες", απαντά ο Πανούσης
- Τι ειπώθηκε στην επικοινωνία Τόσκα - Πανούση


Σε απίστευτες αποκαλύψεις προέβη ο τέως υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης, ο οποίος καταγγέλλει σχέδιο πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης και μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήρθε και η... αυστηρή απάντηση από το πρωθυπουργικό γραφείο:

“Οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στην Δικαιοσύνη”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που κατά την πρώτη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στήριξε πολλές φορές επιλογές του κ. Πανούση που πυροδότησαν αντιδράσεις, αυτή τη φορά επέλεξε να τον... στήσει στον τοίχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επικοινώνησε με τον κ. Πανούση, θέτοντας του το ερώτημα γιατί δεν ενημέρωσε αρμοδίως από τη στιγμή που θεώρησε ότι υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πανούσης ανέφερε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι αστυνομικό (σ.σ. αστυνομική προστασία).

Άμεση ήταν η απάντηση του Γιάννη Πανούση: "Τα περισσότερα από τα στοιχεία που κατέχω είχαν γνωστοποιηθεί στον πρωθυπουργό εδώ και 4 μήνες κατά δήλωση του κ. Γιάννη Ρουμπάτη.

Δεν υπήρξε καμία αντίδραση ενώ πολλά από τα αναφερόμενα στα έγγραφα πρόσωπα “κοσμούν” και πάλι πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατέθεσα στο συμβολαιογράφο τα σχετικά στοιχεία διότι πιστεύω ότι καταρχήν το θέμα είναι πολιτικό" και συνεχίζει:

"Προφανώς, εφόσον ο πρωθυπουργός θεωρεί σκόπιμο να τα καταθέσω στον εισαγγελέα, αυτό και θα πράξω τις επόμενες μέρες".

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη καταλήγει λέγοντας: "Χαίρομαι που ο πρωθυπουργός θέλει να δει στις εφημερίδες τα ονόματα των εμπλεκόμενων, τα οποία ασφαλώς και θα διαρρεύσουν, όχι με δική μου ευθύνη.

Μάλλον αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα. Και αυτό ήθελα να αποφύγω. Εκτός κι αν τον ίδιο "βολεύει" η εκκαθάριση του τοπίου".