> Voliotaki: ΒΟΛΟΣ: ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΒΟΛΟΣ: ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε.


Χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν την πλατεία Ελευθερίας και τους κεντρικούς δρόμους του Βόλου συμμετέχοντας στην πανεργατική γενική απεργιακή διαμαρτυρία κατά της κυβερνητικής πολιτικής, των μνημονίων και της λιτότητας, που σημείωσε εντυπωσιακή επιτυχία στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, ενώ ιδιαίτερα μαζικό ήταν το απεργιακό μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας Μαγνησίας. .


Σε μια μεγάλη πορεία, γεμάτη παλμό και ενθουσιασμό, κυριάρχησε η διαμαρτυρία κατά της λιτότητας,της περικοπής των συντάξεων και των μνημονιακών πολιτικών της ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συγκυβέρνησης που εξαθλιώνει τον κόσμο και καταστρέφει τις παραγωγικές δομές της πατρίδας μας.

Σημαντικό ποιοτικό στοιχείο της κινητοποίησης, από τη σκοπιά των προϋποθέσεων για τη συγκρότηση παλλαϊκού αντιμνημονιακού μετώπου, ήταν η συμμετοχή σε αυτήν των μικρομεσαίων επαγγελματιών, που σήμερα έκλεισαν μαζικά τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους..

Χαρακτηριστικό στοιχείο των απεργιακής συγκέντρωσης και πορείας ήταν η διάχυτη αγανάκτηση και οργή μεγάλου όγκου απεργών και διαδηλωτών, λόγω της εξαπάτησής τους από τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), που με εκλογές – εξπρές, χωρίς να υπάρξει ενημέρωση για το ανθρωποκτόνο περιεχόμενο του 3ου μνημονίου, που ενέκριναν στη Βουλή μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ, τους υπέκλεψαν την ψήφο.

Ηταν το πρώτο, μεγάλο και αποφασιστικό βήμα για την ανατροπή της Μνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τη δημιουργία του μεγάλου, παλλαϊκού μετώπου σωτηρίας της χώρας από την καταστροφή των μνημονίων, για τη Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια.