> Voliotaki: Το έκανε πάλι το θαύμα της η ΔΕΗ - Έκοψε το ρεύμα σε ανάπηρο καρδιοπαθή

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Το έκανε πάλι το θαύμα της η ΔΕΗ - Έκοψε το ρεύμα σε ανάπηρο καρδιοπαθή

Λίγες ημέρες μετά από τον τραγικό όσο και άδικο θάνατο της 56χρονης τετραπληγικής Ευτυχίας Ποποδάκη στα Χανιά, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έκοψε ξανά το ρεύμα σε πολύτεκνο ανάπηρο και καρδιοπαθή στο Χολαργό, εξαιτίας …γραφειοκρατικού λάθους !

Φαίνεται ότι κάποιοι στη ΔΕΗ δε βάζουν μυαλό, ακόμα και όταν χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές.


Ο 45χρονος , ο οποίος υποστηρίζεται καθημερινά από μηχάνημα οξυγόνου, εδώ και τέσσερις μήνες είχε υποβάλλει αίτηση στη ΔΕΗ προκειμένου να ενταχθεί στη λίστα «ευάλωτων καταναλωτών».

Η αίτηση του εγκρίθηκε στις αρχές του περασμένου Μαΐου και ο πολύτεκνος άνδρας – μεταξύ άλλων πατέρας και ενός αγοριού με ποσοστό αναπηρίας 67% - κατέβαλε κανονικά το ποσό που του αναλογεί βάση του κοινωνικού τιμολογίου .

Παρόλα αυτά εξαιτίας ενός ….γραφειοκρατικού λάθους - από τη ΔΕΗ υποστήριξαν ότι …έχασαν το φάκελο του αιτούντας (!) - η εταιρία μέσα σε 5 μήνες εξέδωσε 5 λογαριασμούς για τους οποίους ο 45χρονος καλείται να πληρώσει 1.900 ευρώ, καθώς μέσα σε αυτούς υπάρχει και το «χαράτσι»!

Σα να μην έφθανε αυτό την περασμένη Τρίτη, τεχνικοί της ΔΕΗ έκοψαν το ρεύμα το σπίτι της οικογένειας του 45χρονου στο Χολαργό, με συνέπεια ο άτυχος άνδρας να υποστεί καρδιακό επεισόδιο και να διακομισθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο !

Χρειάστηκε η σύζυγος του ταλαιπωρημένου άνδρα να πάει η ίδια στο κεντρικό υποκατάστημα της Επιχείρησης στο Χαλάνδρι, για να …υπενθυμίσει στους υπαλλήλους πως η οικογένεια της είναι ενταγμένη στο «κοινωνικό τιμολόγιο» και συνεπώς χρέος προς την εταιρεία δεν υφίσταται.

Κατόπιν εορτής, και αφού τέθηκε άμεσα σε κίνδυνο η ζωή του άτυχου καρδιοπαθή οι «φωστήρες» της ΔΕΗ αναγνώρισαν το λάθος τους και αποκαταστήσανε την ηλεκτροδότηση στην οικία του 45χρονου.

Παρόλα αυτά η οικογένεια του πολύτεκνου άνδρα σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά της Διοίκησης της εταιρείας για την ταλαιπωρία που υπέστη ο άνθρωπος τους.