> Voliotaki: ΕΓΓΥΜΟΝΟΥΣΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΛΦΑ- ΒΗΤΑ-ΓΑΜΑ ΚΑΙ ΓΑΜΑΤΑ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΕΓΓΥΜΟΝΟΥΣΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΛΦΑ- ΒΗΤΑ-ΓΑΜΑ ΚΑΙ ΓΑΜΑΤΑ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ.

Του ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΧΑΣΑΚΟΥ.

Είχα ανακαλύψει μία γαστριμαργική γωνία που μεσημεριάτικα  την απογείωνε μία υπέροχη ρεμπέτισσα. Στη  συζήτηση μας με την ΕΛΛΑΔΑ, μαζί και στη ζωή και στον θάνατο ξεδιπλώσαμε αβάσταχτες αλήθειες. Με την ΕΛΛΑΔΑ κάποτε ήμασταν, όπως οι σωματοφύλακες. Η συζήτησή μας  είχε και σαν άξονα την εγκυμοσύνη της. 
Ο σωματότυπος της, σε συνδυασμό με το πρόσωπο της,  δημιουργούσαν ένα εκρηκτικό μίγμα. Το σώμα της ΕΛΛΑΔΑΣ ήταν ένας ολάνθιστος γκρεμός. Στο σχολείο την φώναζαν «ψωροκώσταινα». Όποιος την ερωτευόταν δεν κάρφωνε την ματιά του σε αυτήν , αλλά τα δόντια του.
Το τραγούδι,  που ακούγονταν από την ρεμπέτισσα ήταν και το αγαπημένο της. «ΕΛΛΑΔΑ χώρα του φραπέ ,σουβλάκι και συρτάκι, με κινητό και καναπέ, ήλιο και τσιπουράκι. Μετά τα πρώτα τα κρασιά η αμπελοσοφία, γυναίκες αυτοκίνητα ,και μπάλα με μανία. Έτσι κυλούσε η ζωή ,μέσα σε σωληνώσεις ,στον άλλο πάντα λέγαμε , Έλα για να μας σώσεις. Με όλα αυτά η χώρα μας μοιάζει με ένα βάλτο ,και έφτασε η ώρα μας να πιάσουμε τον πάτο».
-ΕΛΛΑΔΑ η ζωή σου όλη , όσο τουλάχιστον σε θυμάμαι είναι μια
φασαρία.
-Είναι αλήθεια ότι επιζώ μέσα από διαδοχικά θαύματα.
-Εσύ μπορούσες να γίνεις ΕΛΛΑΔΑ μου πολύ πλούσια.
-Μπορούσα , αλλά πάντα ήμουν φτωχή στις επιθυμίες μου.
-Έπινες πολύ θυμάμαι.
-Μα γι αυτό αποφάσιζαν πάντα οι άλλοι για μένα και όχι εγώ γι αυτούς
-Πάντα θυμάμαι ότι δίπλα σου είχες  παρηγορητές και προστάτες.
-Δεν είναι φυσικό; Αν μια γυναίκα κοιμηθεί μόνη της ντροπιάζει όλους τους άνδρες. Και όσο έλεγε αυτά ,η γλώσσα της έτρεχε σαν ποτάμι από ένα μυαλό πού τρέχουν λίγες στάλες.
-ΟΣΟ ΕΛΛΑΔΑ μου ήσουν πιο παχιά ,δεν έδωσες στους φτωχούς ένα μέρος από την κοιλιά σου. Γιατί και εσύ θα ξελάφρωνες και τους φτωχούς θα βοηθούσες.Τώρα σε βλέπω και κομμένη και γκαστρωμένη.
-Αυτά τα Προσκυνητάρια –Μνημόνια  άλφα, βήτα, Γάμα και Γαμάτα με έχουν κάνει έτσι
-Γάμα και γαμάτα έχεις μείνει έγκυος βλέπω.
-Σωστά στην αμαρτωλή ΓΗ η ανθρώπινη Ζωή είναι πλέον πολύ φτηνή.  Ισούται με την τιμή ενός προφυλαχτικού. Αλλά που τα όβολα για να πάρεις;
-Όπως και να έχει η εγκυμοσύνη φέρνει την ΕΛΠΙΔΑ για την Ζωή και το ΝΕΟ, πού μπορεί να είναι ΑΓΝΩΣΤΟ, αλλά δεν μπορεί παρά να είναι ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ. Και πότε με το καλό;
-Φοβάμαι  μην γεννήσω εφταμηνίτικο. Άλλες φορές σκέφτομαι τον μαιευτήρα να ετοιμάζει το νυστέρι του για την καισαρική τομή.
-Πάντως ΕΛΛΑΔΑ μου, όλοι ευχόμαστε η γέννα να είναι, τελικά, φυσιολογική. Καλό  είναι να λείπουν και τα νυστέρια και τα μαχαίρια και οι χατζάρες και οι πύραυλοι .Και όταν δεν χρειάζεται θερμοκοιτίδα για το νήπιο τόσο το καλλίτερο και για το νήπιο.
-Στα αλήθεια το άλλο σου παιδί εκείνος ο μεταδικτατορικός Ρωμιός ο Αριστερούτσος ;Τι κάνει;
-Τι να σου πω; Μεγάλος Διανοούμενος προσπαθεί να βρει ιδέες για να δικαιολογήσει τις πράξεις του.
-ΑΧ! ΕΛΛΑΔΑ μου , πάντα είχες αυτή την παγκόσμια πρωτοτυπία να λες «ναι σε όλα ,μέσα στο τίποτα» ,αλλά σου εύχομαι ολόψυχα ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ με έναν πόνο και ποτέ μα ποτέ να μην βγάλεις ένα Ασπόνδυλο Αφασικό Μαλάκιο.