> Voliotaki: Η "μάχη" της Τρίτης στο EUROGROUP για την Ελλάδα

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Η "μάχη" της Τρίτης στο EUROGROUP για την Ελλάδα

- Λύση αναζητούν όλες οι πλευρές για το μέλλον της Ευρώπης
- Στουρνάρας:  Ελπίζω να καταλήξουμε σ' ένα οριστικό χρονοδιάγραμμα
- Λαγκάρντ: Πρέπει να υπάρξει συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της

Η ελληνική πλευρά είναι σε ετοιμότητα για την ερχόμενη εβδομάδα οπότε και περιμένουμε να ξεκαθαρίσει το θέμα με το χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της δόσης.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Υπουργός Οικονομικών Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου έθεσαν τους στόχους για σειρά ζητημάτων που απασχολούν τη χώρα μας όπως είναι : η εκταμίευση της δόσης αλλά και για το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει από την επιμήκυνση.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας σε δηλώσεις του τόνισε : «Όπως ξέρετε, έχουμε ένα Eurogroup την επόμενη Τρίτη το οποίο είναι συνέχεια του Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας. Ελπίζω εκεί τελικά να καταλήξουμε σ' ένα οριστικό χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση» δήλωσε ο υπουργός, ενώ σε ερώτηση για το αν «θα είναι η τελική ημερομηνία η ερχόμενη Τρίτη» απάντησε: «Δεν μπορώ να πω κάτι, για να μην το "γρουσουζέψω"».

Η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, όταν ερωτήθηκε , αν πιστεύει πως μια συμφωνία για τον τρόπο μείωσης του χρέους της Ελλάδας θα επιτευχθεί την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε : "Είναι θέμα σκληρής δουλειάς, επιμονής, εξασφάλισης ότι επικεντρώνουμε στον ίδιο στόχο ο οποίος είναι να μπορέσει η Ελλάδα να λειτουργήσει σε βιώσιμη βάση, να μπορέσει να ανακάμψει, να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το συντομότερο δυνατόν".