> Voliotaki: Επιχειρεί να ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ το άνοιγμα των λογαριασμών στην ΕΛΒΕΤΙΑ...

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Επιχειρεί να ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ το άνοιγμα των λογαριασμών στην ΕΛΒΕΤΙΑ...

Το ζεύγος Παπαντωνίου επιχειρεί να μπλοκάρει το άνοιγμα των λογαριασμών του στην Ελβετία!
το ζεύγος Παπαντωνίου...

Λίγα 24ωρα μετά την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, νέο δικαστικό κεφάλαιο ανοίγει για το ζεύγος Παπαντωνίου, το οποίο αφορά στον τρόπο που το ζευγάρι πούλησε το 2016 το ακίνητο στη Σύρο.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί η κίνηση του ζεύγους Παπαντωνίου, που, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να επιχειρεί να μπλοκάρει τις κινήσεις της Εισαγγελίας για άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών στην Ελβετία!

Το νέο δικαστικό κεφάλαιο για τον άλλοτε ισχυρό υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και τη σύζυγό του -και στους δύο έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα- ανοίγει η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η οποία έδωσε εντολή να διενεργηθεί εισαγγελική έρευνα, ώστε να εξακριβωθεί πώς το ζεύγος Παπαντωνίου πούλησε το ακίνητο.

Ειδικότερα, η νέα ερευνά που διέταξε η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς θα επικεντρωθεί στον αν η πώληση του συγκεκριμένου ακινήτου είναι εικονική η όχι, αλλά και στο πώς δόθηκε φορολογική ενημερότητα στον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του για τη μεταβίβαση του σπιτιού στη Σύρο, τη στιγμή που υπήρχαν φορολογικές εκκρεμότητες της οικογένειας Παπαντωνίου.

Μάλιστα, η εν λόγω έρευνα βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη και, όπως φαίνεται, σύντομα το τοπίο γύρω από τις συνθήκες πώλησης του επίμαχου ακινήτου θα ξεκαθαρίσει.

Να μπλοκάρει το άνοιγμα προσπαθεί το ζεύγος Παπαντωνίου

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλούν οι κινήσεις του ζεύγους Παπαντωνίου, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει τις δικαστικές διαδικασίες, με στόχο να μπλοκάρει το άνοιγμα των λογαριασμών του. 


Οι κινήσεις αυτές του ζεύγους Παπαντωνίου έγιναν, ενώ οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές αναμένουν τις απαντήσεις από την Ελβετία για τους δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, που εντοπίστηκαν να συνδέονται με τον πρώην υπουργό σε τράπεζες της Ελβετίας.

Οι ελληνικές δικαστικές αρχές έχουν αποστείλει από τον περασμένο Φεβρουάριο αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία, μόλις δηλαδή όταν ενημερώθηκαν για την ύπαρξή τους και απεστάλη αμέσως αίτημα δικαστικής συνδρομής.

Να σημειωθεί ότι ένας από τους λογαριασμούς αυτούς εντοπίστηκε πρόσφατα και στη λίστα Μπόργιανς, ενώ παράλληλα οι έρευνες της ελληνικής Δικαιοσύνης συνεχίζονται και για τους λογαριασμούς της συζύγου Παπαντωνίου, που είχαν εντοπιστεί στη λίστα Λαγκάρντ.

Μέσα από τον έλεγχο των λογαριασμών αυτών, σκοπός των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών είναι να διαπιστώσουν αν συνδέονται με χρήματα που προέρχονται από εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία υπεγράφησαν επί των ημερών του Γιάννου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας...