> Voliotaki: ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Το πρώτο και βασικότερο είναι η ΗΡΕΜΙΑ...

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Το πρώτο και βασικότερο είναι η ΗΡΕΜΙΑ...


...και η προοπτική ενός 
καθαρού δρόμου...

«Το πρώτο και βασικότερο είναι η ηρεμία και η προοπτική ενός καθαρού δρόμου που οδηγεί στην επιβεβαίωση ότι επιδίωξη όλων είναι τον Ιούλιο του 2018 η χώρα να έχει τελειώσει με το μνημονιακό σύστημα και να έχουν διασφαλιστεί οι όροι επιστροφής στην κανονικότητα και τις αγορές», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον REAL FM.

«Το δεύτερο σημείο», συνέχισε, «είναι η κατ΄αρχην αποδοχή από την πλευρά του ΔΝΤ ότι μπαίνουμε σε μία τροχιά και μία διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους, το οποίο είναι το τρίτο θετικό σημείο. 

Έχουμε τη ρητή επαναφορά των δύο δεσμεύσεων: επιμήκυνση έως 15 χρόνια και το 15% ανώτατο όριο εξυπηρέτησης και την επισήμανση ότι θα υπάρχει προσδιορισμό μηχανισμού και η συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων θα γίνουν σε εύλογο διάστημα μέχρι τέλους προγράμματος».

«Και το τέταρτο σημείο είναι για πρώτη φορά η τόσο ρητή δέσμευση για ένα αναπτυξιακό πακέτο που θα διευκολύνει την ανάκαμψη της οικονομίας», σημείωσε ο ίδιος.