> Voliotaki: Η Δημ. κίνηση "ΜΑΖΙ για τον ΒΟΛΟ" για το ΦΥΤΟΠΛΑΓΚΤΟΝ και την κατάσταση του ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Η Δημ. κίνηση "ΜΑΖΙ για τον ΒΟΛΟ" για το ΦΥΤΟΠΛΑΓΚΤΟΝ και την κατάσταση του ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ

Μετά από μήνες απαξίωσης του Βιολογικού Καθαρισμού του Βόλου και πλήρους υπολειτουργίας του, η φύση εκδικείται!

Για την ακρίβεια ανταποδίδει με το ίδιο τρόπο που ο άνθρωπος της συμπεριφέρεται. Μάζες με φυτοπλαγκτόν κατακλύζουν τις θάλασσες της περιοχής μας, δείχνοντας ότι κάτι συμβαίνει.

Οι συγκεκριμένες μάζες ευτυχώς δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των λουομένων αλλά αποτελούν αντιαισθητικό στοιχείο. Ταλαιπωρούν όμως δεκάδες ψαράδες όταν κατακάθονται στην ανέλκυση των διχτυών τους.

Παρά τις πομπώδεις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αυτό φάνηκε με τα πιο μελανά και πράσινα χρώματα.

Αν και σε μεγάλο μέρος το φαινόμενο μπορεί να οφείλεται σε φυσικά αίτια, το ότι για περίπου εννιά μήνες κάθε μέρα έπεφτε στον Παγασητικό κόλπο ένας τόνος ακαθάρτων λυμάτων και πλούσια τροφή σε αμμωνιακά θρεπτικά συστατικά για το φυτοπλαγκτόν, κάτι σημαίνει.

Διότι περιόδους με έντονες βροχοπτώσεις είχαμε και στο παρελθόν. Δεν είναι λοιπόν επαρκές το επιχείρημα πως φαινόμενα ευτροφισμού προέρχονται από γεωργικές εκπλύσεις.

Το φαινόμενο του ευτροφισμού πιθανότατα υποβοηθήθηκε από την πλημμελή λειτουργία της επεξεργασίας των λυμάτων του Βόλου, άμεσο επακόλουθο μιας καταστρεπτικής για την πόλη πολιτικής.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ θα έπρεπε να είχε ήδη αναλάβει τις ευθύνες της και να μην ακολουθούσε την πολιτική της σιγής ιχθύος σαν να μην συνέβαινε τίποτα.

Ίσως οι μνημειώδεις πλην λαϊκίστικες βουτιές της δημοτικής ομάδας πλειοψηφίας στην παραλία του Αναύρου και των Αλυκών με ηγήτορα τον σε αργία και σε πλάνη Δήμαρχο, θα έπρεπε να επαναληφθούν στην πράσινη γλίτσα που έχει κατακλείσει τις ακτές μας και ταλαιπωρεί λουόμενους και ψαράδες. Και τότε ας προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητά τους.

Γιατί αυτή η αλήθεια της κατάστασης της θάλασσας δεν μπορεί να αλλοιωθεί με ανακοινώσεις ευτελούς προπαγάνδας.