> Voliotaki: ΜΕΞΙΚΟ: Eν ψυχρώ εκτέλεση ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ...

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΜΕΞΙΚΟ: Eν ψυχρώ εκτέλεση ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ...

Μεξικό: Eν ψυχρώ εκτέλεση δημοσιογράφου
Ένας ακόμη δημοσιογράφος στο Μεξικό,

που ήταν γνωστός για την κάλυψη θεμάτων που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα σκοτώθηκε σήμερα στην πολιτεία Σιναλόα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Χαβιέρ Βαλντέζ σκοτώθηκε όταν οπλοφόροι άρχισαν να πυροβολούν το αυτοκίνητό του στην πρωτεύουσα της πολιτείας, Κουλιακάν, σύμφωνα με το RioDoce, το μέσο μαζικής ενημέρωσης όπου εργαζόταν.

Ο Βαλντέζ είναι ο έκτος δημοσιογράφος, ο οποίος χάνει τη ζωή του από το Μάρτιο στο Μεξικό, γεγονός που καθιστά τη χώρα αυτή μία από τις πιο επικίνδυνες χώρες για τη δημοσιογραφία.

Ο Βαλντέζ ήταν από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους που έγραφε για τα καρτέλ των ναρκωτικών και είχε βραβευθεί  με το Διεθνές Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου από την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) το 2011.

Τα νέα του θανάτου του συγκλόνισαν την δημοσιογραφική κοινότητα του Μεξικό, η οποία είναι ήδη ανήσυχη από την αύξηση των επιθέσεων εναντίον των ΜΜΕ φέτος.

Οι εικόνες με το άψυχο κορμί του Βαλντέζ στον δρόμο κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου και η ανησυχία για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην χώρα αυτή της Βόρειας Αμερικής αυξάνεται. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των επιθέσεων σε βάρος των δημοσιογράφων είναι πιο υψηλός και από το 2011 όταν διεξήχθη πόλεμος μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών.