> Voliotaki: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αναγκαστική δέσμευση ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ για απλήρωτες κλήσεις και τέλη

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αναγκαστική δέσμευση ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ για απλήρωτες κλήσεις και τέλη

Αναγκαστικό χαρακτηρίζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης το μέτρο της δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές δημοτών από πρόστιμα ΚΟΚ ή από δημοτικά τέλη.

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου-Πολυχρονιάδου απαντά σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονία με τίτλο «Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για απλήρωτες κλήσεις», στο οποίο αναφέρεται πως ο δήμος Θεσσαλονίκης «βάζει χέρι στους λογαριασμούς...
των Θεσσαλονικέων, ενεργοποιώντας τη διαδικασία των αναγκαστικών μέτρων για όσους δεν πλήρωσαν στην ώρα τους».

Στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται πως «ο δήμος Θεσσαλονίκης, υποχρεούται να κινήσει την διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων, διότι σε αντίθετη περίπτωση οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα παραπεμφθούν για παράβαση καθήκοντος και θα διωχθούν πειθαρχικά και ποινικά».

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο, η στέρηση φορολογικής ενημερότητας είναι το πρώτο μέτρο που λαμβάνεται για ταμειακά βεβαιωμένες οφειλές, με στόχο ο οφειλέτης να προβεί σε ρύθμιση/αποπληρωμή της οφειλής του με διακανονισμό σε δόσεις, ενώ για όλες τις οφειλές αποστέλλονται ειδοποιήσεις στον οφειλέτη.

«Το μέτρο της δέσμευσης σε τραπεζικό λογαριασμό είναι κάτι στο οποίο ο δήμος αναγκάζεται να προβεί, όχι με τιμωρητική ή εισπρακτική διάθεση, αλλά, επειδή έτσι προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, χωρίς να είναι καθόλου ευχάριστο στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.