> Voliotaki: Αναζητούνται ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ με ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Αναζητούνται ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ με ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ

Μετά τις αποκαλύψεις για τα τεκταινόμενα στο Eurogroup της Δευτέρας, ήρθε ο καιρός το ελληνικό πολιτικό προσωπικό να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να θωρακίσει τη χώρα (πράγμα που έπρεπε να είχε κάνει από το 2009), στο μέτρο του δυνατού, από τις περιπέτειες που φαίνονται στον ορίζοντα αν στις 15 Ιουνίου δεν βρεθεί λύση για το χρέος.

Πολιτικές μεμψιμοιρίες, μικροτακτικισμοί, επικοινωνιακά τερτίπια και προσωπικές επιδιώξεις δεν χωράνε. Πολύ δε περισσότερο προσωπικοί εγωισμοί και ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Δεν ξέρω ποιος, αλλά κάποιος πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία, να συνεννοηθούν και να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού τόξου, σε ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κατιαγίδας.

Δεν ενδιαφέρει αν αυτός που θα αναλάβει την πρωτοβουλία είναι ο πρωθυπουργός ή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο ...Πάπας.

Σημασία έχει, επιτέλους οι πολιτικές δυνάμεις, να καταλήξουν σε μία μίνιμουμ πλατφόρμα, γιατί αν ξεσπάσουν οι θύελλες που αχνοφαίνονται στον ορίζοντα, τίποτα δεν θα είναι όπως τώρα μετά το πέρασμά τους.

Πολιτική ευθύνη και πολιτική γενναιότητα απαιτείται και όποιος δεν τις επιδείξει, να ετοιμάζεται να πληρώσει το λογαριασμό που θα του στείλουν οι πολίτες.

ΠΗΓΗ