> Voliotaki: ΓΡΕΒΕΝΑ: Έλεγχος για τα «ΜΑΙΜΟΥ» έργα της περιόδου 2007 - 2010

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΓΡΕΒΕΝΑ: Έλεγχος για τα «ΜΑΙΜΟΥ» έργα της περιόδου 2007 - 2010

Τη διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στη διαχείριση της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών για το διάστημα 2007- 2010 αποφάσισε η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου.

Η απόφαση της ανώτατης ελεγκτικής αρχής του κράτους ήρθε μετά τις καταγγελίες του περιφερειακού συμβούλου της Π.Ε Γρεβενών Αντώνη Δασκαλόπουλου για αναθέσεις έργων
από την τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Γρεβενών που ενώ πληρώθηκαν δεν έγιναν, καθώς και για μελέτες που εκπονήθηκαν από την Αναπτυξιακή Γρεβενών για λογαριασμό της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης όπως η μελέτη της ΒΙΠΕ Γρεβενών που πληρώθηκε 800.000 ευρώ και που έως σήμερα αγνοείται η τύχη της.

Έχουν οριστεί οι ελεγκτές που θα πραγματοποιήσουν τον έλεγχο, οι οποίοι θα προβούν σε καταλογισμούς ποσών στους υπεύθυνους, όπου διαπιστώσουν ότι υπάρχει ζημία του δημοσίου ενώ σε χρονικό διάστημα έξι μηνών θα πρέπει να έχουν παραδώσει το πόρισμα στην αρμόδια Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι για μέρος της υπόθεσης που έχει διαταχθεί έλεγχος έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και η ανακρίτρια Γρεβενών έχει επιβάλλει περιοριστικούς όρους όπως τη «στέρηση εξόδου από τη χώρα και την παρουσία τους μια φορά τον μήνα στο Α.Τ. Γρεβενών» στον πρώην βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Τιμολέοντα Κοψαχείλη, τον Ανδρέα Τόσκα και τον Χρήστο Κουτσοτόλη, πρώην υψηλόβαθμο υπάλληλο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (την περίοδο Λεούδη).

Ενώ στον πρώην Νομάρχη Γρεβενών και μετέπειτα δήμαρχο της πόλεως Δημοσθένη Κουπτσίδη –σήμερα επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Γρεβενών- υπεβλήθησαν πιο σκληροί όροι, όπως «στέρηση εξόδου από την χώρα και η παρουσία του δύο φορές τον μήνα στο ΑΤ Γρεβενών».