> Voliotaki: Σαββίδης ΕΔΩ Σαββίδης ΕΚΕΙ, να δούμε ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ, αν εμφανιστεί…

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Σαββίδης ΕΔΩ Σαββίδης ΕΚΕΙ, να δούμε ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ, αν εμφανιστεί…


Μπαράζ φημολογίας για τον 
επιχειρηματία και την είσοδο 
του στα media...

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση ότι ο Ιβάν Σαββίδης κέρδισε το διαγωνισμό για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε πρώτη φάση στον Πήγασο, σε δεύτερο επίπεδο στο Mega και σε τρίτο στον ΔΟΛ επικράτησε θετικός αναβρασμός αφού η φημολογία των τελευταίων μηνών ανέφερε ότι ο επιχειρηματίας σχετίζει άμεσα την εμπλοκή του στα ΜΜΕ με την απόκτηση του λιμανιού. 

Ετσι η ανακοίνωση της απόκτησης του λιμανιού προκάλεσε έντονη φημολογία η οποία αποδείχτηκε απλά προσδοκία βέβαια, ότι από στιγμή σε στιγμή θα ανακοινωθεί η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στον Πήγασο. 

Και ενώ οι ώρες περνούσαν και οι ανακοινώσεις δεν έρχονταν το εύθραυστο κλίμα στα 2 πρώην εμβληματικά αλλά σήμερα χρεοκοπημένα και υπό την απειλή λουκέτου συγκροτήματα, αλλά και στο κανάλι, άλλαζε. 

Στη συνέχεια άρχισαν να δημοσιεύονται τα ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία οι τράπεζες αρνήθηκαν την πρόταση εισόδου του Ιβαν Σαββίδη στον Πήγασο για να επιστρέψει η απογοήτευση και η αναταραχή. 

Κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στο σήριαλ που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό για την πιθανή είσοδο του Σαββίδη στα ΜΜΕ. 

Ενα σήριαλ το οποίο τροφοδοτεί είναι η αλήθεια ο επιχειρηματίας με διαφόρους τρόπους, είτε με την παρουσία του στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, είτε με την ανεπίσημη πρόταση που έκανε στις τράπεζες για τον ΔΟΛ και την επίσημη όπως φαίνεται για τη συμμετοχή του στον Πήγασο. 

Πάντως από τις αμφίσημες δηλώσεις του ίδιου τόσο στην ιστορία με τις τηλεοπτικές άδειες όσο και με τις ολίγον θολές προθέσεις και προτάσεις του σε ΔΟΛ και Πήγασο, ο Σαββίδης είναι η αλήθεια δεν δείχνει ιδιαίτερα ζεστός να εισέλθει στο γήπεδο των ελληνικών μήντια.

Κάποιοι λένε ότι αν πραγματικά ήθελε να μπει στα μίντια ο Σαββίδης είχε τη δυνατότητα να το κάνει εύκολα και με όποιο τρόπο ήθελε είτε μόνος του είτε με συμπαίκτες. 

Το γεγονός ότι δεν το έχει κάνει οφειλεται σε διαφόρους λόγους. 

Ο πρώτος είναι ότι στις συζητήσεις με ορισμένους από τους έλληνες μηντιάρχες ήταν σαφές ότι αυτοί ήθελαν να ρίξει ζεστό χρήμα στις επιχειρήσεις τους ο Σαββίδης, οι τράπεζες να κάνουν σειρά διευκολύνσεων λόγω της παρουσίας Σαβίδη και εκείνοι να συνεχίσουν να διατηρούν τον έλεγχο των μαγαζιών. 

Αυτό δεν προχώρησε. Μετά κάποιοι μηντιάρχες θέλησαν να δώσουν τα μαγαζιά τους στον Ιβάν βγαίνοντας από αυτά πεντακάθαροι από χρέη και λοιπές υποχρεώσεις αλλά και με αρκετό ρευστό στην τσέπη! 

Δηλαδή οι μηντιάρχες αυτοί ήθελαν να μπει ο Σαββίδης στην επιχείρηση να πληρώσει εργαζομένους, οφειλές πάσης φύσης κλπ, οι τράπεζες να κουρέψουν τα δάνεια και ο Σαββίδης να τους δώσει και μερικά εκ. ευρώ ως μπόνους…. αποχώρησης! Φυσικά δεν συνέβη τίποτε τέτοιο. 

Μετά οι μηντιάρχες προσπάθησαν όπως φαίνεται να χρησιμοποιήσουν τον Σαββίδη για να πείσουν τις τράπεζες να προβούν σε ελάφρυνση των χρεών τους και σε αποδοχή νέων business plan που περιλαμβάνει νέο δανεισμό. 

Οπως φαίνεται ούτε αυτό το σχέδιο έχει κάποιο μέλλον. 

Ετσι το βασικό ερώτημα παραμένει και είναι τι θέλει να κάνει ο επιχειρηματίας.

Θέλει;

Πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι ο Σαβίδης δεν είχε και δεν έχει καμία πραγματική διάθεση να εμπλακεί με τον προβληματικό από κάθε άποψη πλέον χώρο των μίντια στην Ελλάδα και απλά επειδή διατηρεί ανοικτό δίαυλο με την κυβέρνηση και επειδή έχει διάφορες επιχειρηματικές βλέψεις αλλά και σε δεύτερο επίπεδο λόγω ΠΑΟΚ στις συνεχείς πιέσεις και οχλήσεις κυβερνητικών στελεχών να εμπλακεί στα μήντια θεωρώντας ότι αυτά θα είναι φιλικά στην κυβέρνηση εκείνος απλά δείχνει ότι κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση, αλλά κάτι συμβαίνει και τελικά καμία προσπάθεια του δεν προχωρά και δεν ευθύνεται εκείνος αλλά είτε οι άλλοι επιχειρηματίες είτε οι τράπεζες κλπ.

Υπάρχουν πολλές αναφορές από διαφορετικά μεταξύ τους κέντρα πληροφόρησης οι οποίες συγκλίνουν στο ότι ο Σαββίδης έχει διαμηνύσει στο Μαξίμου ότι έχει διαθέσιμο ένα συγκεκριμένο μπάτζετ για την είσοδο του στα μήντια το οποίο δεν αλλάζει και όποιος θέλει. 

Μάλιστα οι αναφορές αυτές κάνουν λόγο για ένα πολύ μικρό μπάτζετ το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει deals στο σημερινό τοπίο των μήντια και ειδικά σε επιχειρήσεις με μεγάλα οικονομικά προβληματα. 

Οπως φαίνεται η πρόθεση Σαββίδη να εμπλακεί στα μήντια κινείται στη λογική της ανεπίσημης πρότασης που έκανε για τον ΔΟΛ και αυτής που έγινε για τον Πήγασο. 

Στον μεν ΔΟΛ είχε ζητηθεί κούρεμα 80% των δανείων ενώ στον Πήγασο όπως φαίνεται 50% κούρεμα και νέο δάνειο 60 εκ. ευρώ. 

Στον Πήγασο μάλιστα ο Σαββίδης θα έμπαινε σύμφωνα με την πρόταση με οριακή πλειοψηφία (51%) γεγονός που επίσης θεωρήθηκε περίεργο από όλους και σίγουρα έβαλε σε σκέψεις τις τράπεζες που θεώρησαν ότι δεν είναι ασφαλές το business plan που κατατέθηκε. 

Κάποιοι λένε ότι ο Σαββίδης έλκεται περισσότερο για τον ΔΟΛ και αν θα κάνει κάποια κίνηση θα είναι για τον ΔΟΛ στη διαδικασία πώλησης που ξεκινά σε λίγες μέρες αφού θεωρητικά μπορεί να τον πάρει είτε ολόκληρο είτε τα καλά του κομμάτια με πολύ χαμηλό τίμημα και χωρίς πολλές υποχρεώσεις. Θα δείξει… 

Προς το παρόν πάντως ο Σαββίδης παίζει μπάλα με άλλη άνεση αφού πλέον το λιμάνι το πήρε και δεν μπορεί κάποιος να παίζει αυτό το χαρτί για να τον πείσει να μπει σε κάποιο ΜΜΕ...

enimerosi24.gr