> Voliotaki: Το ιπτάμενο «παλάτι» του Ρ.Τ.Ερντογάν – Μπορεί να πραγματοποιήσει πτήσεις χωρίς διακοπή προς όλα τα μέρη του πλανήτη!

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Το ιπτάμενο «παλάτι» του Ρ.Τ.Ερντογάν – Μπορεί να πραγματοποιήσει πτήσεις χωρίς διακοπή προς όλα τα μέρη του πλανήτη!

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δοκιμές του νέου προεδρικού αεροσκάφους της Τουρκίας, με το αεροπλάνο να μπαίνει άμεσα σε χρήση.
Πρόκειται για ένα  AIRBUS A340-500 κατασκευής 2008, το οποίο αγοράστηκε το 2016 έναντι 77,8 εκατ. δολαρίων από την Τυνησιακή Κυβέρνηση.

Μάλιστα, όπως είχε γραφτεί κατά την περίοδο της αγοράς του αεροπλάνου από την τυνησιακή κυβέρνηση, ήταν σκάφος που χρησιμοποιούσε ο πρώην Πρόεδρος της χώρας, Ζιν Μπεν Άλι
Η εξαγορά του πραγματοποιήθηκε από τις τουρκικές αερογραμμές και ύστερα από ένα χρόνο ανακατασκευών και εσωτερικής διαμόρφωσης είναι πλέον έτοιμο για πτήσεις VIP.
O συνολικός χώρος για τους επιβάτες είναι 140 τ.μ. και διαιρείται σε 6 τμήματα (γραφείο, αίθουσα συσκέψεων, χώρους ανάπαυσης κ.λπ.).
Μπορεί να πραγματοποιήσει πτήσεις χωρίς διακοπή προς όλα τα μέρη του πλανήτη καθότι έχει αυτονομία 17.700 χλμ.
Όπως γράφει η Miliyet η παρθενική πτήση του θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου όταν και θα μεταφέρει τον Ερντογάν στο ταξίδι του στην Ινδία, καθώς και στα ταξίδια του σε Κίνα και ΗΠΑ.