> Voliotaki: Νέα ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ για παράνομη χρηματοδότηση ΜΚΟ...

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Νέα ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ για παράνομη χρηματοδότηση ΜΚΟ...

Αποτέλεσμα εικόνας για εδρανα βουλης
...διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Θα διερευνηθούν τυχόν ποινικές 

ευθύνες του Ευριπίδη Στυλιανίδη...


Μια ακόμη δικογραφία για παράνομες χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ, αυτή τη φορά επί διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή, διαβιβάστηκε στη Βουλή. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής διαβίβασε σήμερα τη δικογραφία που αφορά το 2005 προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος την επίμαχη περίοδο διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών.

Μεταξύ των ΜΚΟ που φέρονται να χρηματοδοτήθηκαν παράνομα είναι η «Ευαισθητοποίηση του κοινού για τις κακοποιημένες γυναίκες και τα κακοποιημένα παιδιά της Αφρικής» και η «Εταιρία για την ανεξιθρησκεία ευημερία και ανάπτυξη των λαών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση ολοκληρώθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις 24 Μαρτίου, την ημέρα δηλαδή, που παραιτήθηκε η Ελένη Ράικου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα μη μη πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση αποδίδονται τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Η διαβίβαση της συγκεκριμένης δικογραφίας στη Βουλή ανακοινώθηκε λίγες μόνο ώρες μετά την ανάλογη κίνηση του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορούσε υπόθεση για ΜΚΟ οι οποίες βάζουν στο «κάδρο» τους Γ. Παπανδρέου και Α. Λοβέρδο.

Πάντως, σε όλες τις περιπτώσεις , όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, ο νόμος περί ευθύνες υπουργών δεν αφήνει περιθώρια για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών που ενδεχομένως φέρουν τα πολιτικά πρόσωπα καθώς ακόμη κι αν αυτές εντοπιστούν είναι παραγεγραμμένες.