> Voliotaki: «Όχι» στο αίτημα Τσοχατζόπουλου...

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

«Όχι» στο αίτημα Τσοχατζόπουλου...

«Όχι» στο αίτημα Τσοχατζόπουλου για μείωση της εγγύησης των 200.000 ευρώ
για μείωση της εγγύησης των 
200.000 ευρώ...

Αμετάβλητη παραμένει η εγγύηση των 200.000 ευρώ που πρέπει να καταβάλει ο Άκης Τσοχατζόπουλος για να βρεθεί εκτός φυλακής καθώς το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του για απάλειψη ή μείωση της.

Ωστόσο, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου ο πρώην υπουργός δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών, του έδωσε εναλλακτική λύση ώστε να ανοίξει η πόρτα της φυλακής. 

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, που ελήφθη κατά πλειοψηφία, στην περίπτωση που ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν μπορεί να συγκεντρώσει το ποσό των 200.000 ευρώ σε μετρητά έχει τη δυνατότητα να το κάνει μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να υιοθετηθεί αυτή η λύση καθώς, σύμφωνα με τους συνηγόρους του Άκη Τσοχατζόπουλου, τα μετρητά που κατάφερε να συγκεντρώσει, μέσω δανεισμού, είναι 50.000 ευρώ.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείου όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση bypass, επέστρεψε στον Κορυδαλλό και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο των φυλακών «Αγ. Παύλος» αφού δήλωσε αδυναμία να καταβάλλει το ποσό της εγγύησης.

Όπως υποστήριξε ο συνήγορος του Γιάννης Νικολάου η υγεία του Άκη Τσοχατζόπουλου βρίσκεται σε κίνδυνο. 

«Έχει ανακληθεί η σύνταξή του, έχουν κατασχεθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και δεν υπάρχει περίπτωση να ανταποκριθεί οικονομικά» είπε και ζήτησε να «οριστεί ένα λογικό ποσό» ως εγγύηση. 

Ο Λεωνίδας Κοτσαλής, επίσης νομικός παραστάτης του κατηγορούμενου πρώην υπουργού, έκανε λόγο για «φυσική εξόντωση του». 

«Τι λόγο έχει η διατήρηση του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου;» τόνισε ο συνήγορος και αναρωτήθηκε «αν είναι μοχλός για την επίτευξη άλλων στόχων...»...

Της Μαρίας Ζαχαροπούλου, newsbeast.gr