> Voliotaki: Γιατί ο Παπαχελάς λέει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Γιατί ο Παπαχελάς λέει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

«Χρωστάμε νομίζω όλοι μαζί ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΣΥΡΙΖΑ και στη σημερινή κυβέρνηση», γράφει ο Αλέξης Παπαχελάς σε άρθρο του στην «Καθημερινή» και ξαφνιάζει!
Ο γνωστός δημοσιογράφος όμως εξηγεί αναλυτικά για ποιόν λόγο οφείλουμε κάτι τέτοιο με μια αναδρομή στα στοιχεία της μεταπολίτευσης που σημάδεψαν την πολιτική ζωή του τόπου.
«Στα χρόνια της μεταπολίτευσης το εκκρεμές πήγε πάρα πολύ αριστερά. Το τσουνάμι του λαϊκισμού και της ριζοσπαστικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορούσε να συγκρατηθεί μετά τη δικτατορία…
Όπως αναφέρει «χρειάστηκε μια «αριστερή» κυβέρνηση για να σπρώξει το εκκρεμές προς το Κέντρο, εκεί όπου έπρεπε να είναι εξαρχής. Κανείς μας, όσο και αν προσπάθησε, δεν μπόρεσε να το πετύχει αυτό τα τελευταία σαράντα και κάτι χρόνια. Οποιος το δοκίμασε γεύθηκε την πικρία εκείνου που παλεύει μόνος του απέναντι στις μυλόπετρες της Ιστορίας. Μπορεί η Αριστερά να ήλθε στην εξουσία το 2015, αλλά στην ουσία παρα-διοικούσε τη χώρα από το 1974 και μετά, με το «πεζοδρόμιο» και με την απόλυτη ιδεολογική της ηγεμονία. Ηλθε όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και γκρέμισε ταμπού και κλισέ δεκαετιών».