> Voliotaki: Μήνυμα της Γραμματέως του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ για την έναρξη του ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ αγώνα των ΚΥΠΡΙΩΝ εναντίον των ΑΓΓΛΩΝ

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Μήνυμα της Γραμματέως του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ για την έναρξη του ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ αγώνα των ΚΥΠΡΙΩΝ εναντίον των ΑΓΓΛΩΝ

«Αυτή την ημέρα η σκέψη όλων μας ταξιδεύει με σεβασμό στους χιλιάδες γενναίους Κύπριους που αγωνίστηκαν υπερασπιζόμενοι τα πάτρια εδάφη, σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους, στους δεκάδες εκατοντάδες πρόσφυγες και στους αγνοούμενους.

Με τη βοήθεια του Θεού, με πίστη και τίμιο αγώνα , με την συμπαράσταση ολοκλήρου του Ελληνισμού οι Κύπριοι αδελφοί μας την 1η Απριλίου του 1955 ξεκίνησαν τον αγώνα για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού.

Είναι γνωστό ότι ο επικός εκείνος αγώνας ουσιαστικά στηρίχτηκε στη νεολαία.
Μια νεολαία που αγωνίστηκε με πραγματική αυτοθυσία, τόλμη και αξιοπρέπεια.

Οι νέοι της περιόδου εκείνης υπήρξαν φωτεινό παράδειγμα αυτοθυσίας και ηρωισμού για την ελευθερία του πανάρχαιου γενέθλιου χώρου.

Εμπνεύσθηκαν και παραδειγματίσθηκαν από τους αγώνες , τα ιδεώδη των νέων του Ιερού Λόχου και όλων των συνομηλίκων τους που έδωσαν τον εαυτό τους για την πατρίδα και το Έθνος μέσα στην αδιάκοπη πάλη του Γένους για επιβίωση.

Είμαστε σταθερά αλληλέγγυοι στον Κυπριακό λαό και εμμένουμε ανυποχώρητα στη διεκδίκηση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ, σε όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει έκτοτε για τους αδερφούς Κυπρίους.

Μακάρι οι σημερινές γενιές να παραδειγματιστούν από το όραμα, τα ιδανικά και το σθένος των προγόνων τους αλλά και από τα βιώματα και τα παθήματα του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59, στην προσπάθεια που γίνεται για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος».