> Voliotaki: Μητσοτάκης: Βάλατε την εγκληματικότητα στην καθημερινότητα...

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Μητσοτάκης: Βάλατε την εγκληματικότητα στην καθημερινότητα...


Ευθύνες στην κυβέρνηση για την αύξηση

της εγκληματικότητας και της βίας καταλόγισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, σημειώνοντας πως «η κατάσταση έχει ξεφύγει» και πως «η Ελλάδα είναι μια ακυβέρνητη χώρα».

«Η ανομία γενικεύεται, η εγκληματικότητα εξαπλώνεται» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση σχετικής ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό, ενώ απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα πρόσθεσε: 

«Βάλατε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητά μας και γεμίσατε την επικαιρότητα με σπασμένες εικόνες».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουμε περισσότερη βία και αυξημένη εγκληματικότητα, σημειώνοντας πως μέσα στο 2016 αυξήθηκαν κατά 11% οι ληστείες και κατά 9,5% οι κλοπές Ι.Χ. και μοτοσικλετών.

Παρατήρησε ακόμη ότι η κατάσταση στα Εξάρχεια «έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο» και «ομάδες αναρχικών παρελαύνουν ανενόχλητες». 

«Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέχονται καθημερινά επιθέσεις (...) Πολεμικά όπλα Καλάσνικοφ χρησιμοποιούνται από τρομοκρατικές οργανώσεις κατά αστυνομικών. 

Οι κάτοικοι των Εξαρχείων ζουν σε ένα ιδιότυπο γκέτο», ανέφερε για να συμπληρώσει: 

«Οι ποινικοί και η νέα γενιά των τρομοκρατών έχουν γίνει ένα, δεν κάνετε τίποτα αλλά δεν αφήνεται και την αστυνομία να κάνει».

«Oχήματα των αστικών συγκοινωνιών βανδαλίζονται, μηχανήματα έκδοσης και ακύρωσης εισιτηρίων καταστρέφονται αδιακρίτως (...) ελεγκτές στοχοποιούνται και δέχονται επιθέσεις μέσα στα σπίτια τους» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «παιδική χαρά τον βανδάλων με φόντο έναν κρατικό μηχανισμό που αδιαφορεί επικίνδυνα».

«Η ανομία αποκτά χαρακτηριστικά κανονικότητας. Στους πολίτες δεν κάνει πια εντύπωση ένα καμένο τρόλεϊ» επισήμανε, προσθέτοντας ότι «στα πανεπιστήμια ζούμε πάλι επικίνδυνες καταστάσεις». 

«Ένας καθηγητής στο Πάντειο χτυπήθηκε γιατί είχε το θράσος να κάνει παρατήρηση σε κάποιους νεαρούς που έκαναν γκράφιτι σε δημόσιο χώρο, αυτό ήταν το σφάλμα στο οποίο υπέπεσε», σημείωσε.

Έκανε επίσης λόγο για «εικόνες ανομίας» στους χώρους όπου αποδίδεται δικαιοσύνη, κάνοντας ειδική μνεία στα «σοβαρά επεισόδια στα δικαστήρια ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και αντίπαλες ομάδες».

«Η απόσταση που χωρίζει μια βαριοπούλα από ένα καλάζνικοφ είναι μικρή κ. Τσίπρα», είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

Σε Ζεφύρι, Αχαρνές και Ασπρόπυργο «ανθούν το εμπόριο ναρκωτικών, οι κλοπές και άλλα φαινόμενα παραβατικότητας και τα αστυνομικά τμήματα είναι τρομακτικά υποστελεχωμένα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αφήνει απροστάτευτους τους κατοίκους των περιοχών αυτών...