> Voliotaki: Σακχαρίνη: Πότε υπάρχει κίνδυνος υγείας από το γλυκαντικό στις δίαιτες

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Σακχαρίνη: Πότε υπάρχει κίνδυνος υγείας από το γλυκαντικό στις δίαιτες

Η σακχαρίνη (ζαχαρίνη) είναι μια από τις παλαιότερες τεχνητές γλυκαντικές ουσίες στην αγορά. Στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται σε διάφορα τρόφιμα και ποτά για πάνω από 100 χρόνια. Ωστόσο, έγινε δημοφιλής ως υποκατάστατο της ζάχαρης μετά τη δεκαετία του '60 και του '70.

Μερικοί λένε ότι η αντικατάσταση της ζάχαρης με σακχαρίνη (ζαχαρίνη) συμβάλλει στην απώλεια βάρους, στην υγεία των δοντιών και μειώνει τον κίνδυνο για εκδήλωση διαβήτη.

Διαβάστε περισσότερα