> Voliotaki: Πώς είδαν οι βουλευτές τη μονομαχία Τσίπρα - Μητσοτάκη...

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Πώς είδαν οι βουλευτές τη μονομαχία Τσίπρα - Μητσοτάκη...

Πώς είδαν οι βουλευτές τη μονομαχία Τσίπρα - Μητσοτάκη
Ως μάχη εντυπώσεων χωρίς ουσιαστικά 
πολιτικά


χαρακτηριστικά είδαν τη σημερινή μονομαχία Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή, τα μέλη των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

Κοινή παραδοχή, ωστόσο, αποτέλεσε η διαπίστωση πως ο πρωθυπουργός ένιωσε πιο άνετα όταν η συζήτηση ξέφυγε από τα θέματα ασφαλείας και κέρδισε τελικά τις εντυπώσεις.

«Όταν ο Τσίπρας αφήνει το κείμενο που έχει μπροστά, εκνευρίζεται και μιλάει εκτός κειμένου με ένταση, δεν παίζεται», αναφέρει στο Newpost βουλευτής της πλειοψηφίας με συνάδελφό του να προσθέτει πως: 

«το καλό είναι ότι πλέον μπορεί να μιλά εκνευρισμένος χωρίς κάνει λάθη, λέγοντας πράγματα που δεν πρέπει να ειπωθούν».

Από την πλευρά τους οι βουλευτές της ΝΔ εμφανίστηκαν ενοχλημένοι από την εικόνα «αμφιθεάτρου» που εμφάνισε η πλειοψηφία στην αίθουσα. 

«Σε κάτι τέτοια, αυτοί δεν παίζονται», έλεγε χαρακτηριστικά βουλευτής της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως το κόμμα του δεν είναι μαθημένο σε τέτοιες συμπεριφορές. 

Έτερος βουλευτής ωστόσο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επέμενε ότι η ηγεσία του κόμματος αναγκάζεται να απολογηθεί για λανθασμένες δηλώσεις (δείχνοντας προς τη κατεύθυνση του αντιπροέδρου κ. Γεωργιάδη) που δεν εκπροσωπούν το κόμμα. 

Κάπου εκεί πάντως βουλευτής μικρότερου αντιπολιτευτικού κόμματος με μεγάλη εμπειρία στα κοινοβουλευτικά, ήρθε για να δώσει την εξήγηση της πορείας της συζήτησης: 

«ο Μητσοτάκης έχασε τη στιγμή που έφυγε από το θέμα της ασφάλειας, ανοίγοντας την ατζέντα».

«Δεν έχει σημασία τι λέγεται σε αυτές τις συζητήσεις αλλά το πώς έχει η πραγματικότητα. 

Και η πραγματικότητα λέει ότι αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θ’ αναγκαστεί να πάει σε εκλογές, γιατί δεν της βγαίνουν τα δημοσιονομικά», κατέληξε βουλευτής της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσει τις εξελίξεις. 

newpost.gr