> Voliotaki: ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ



Παροδικές χιονοπτώσεις ασθενούς 
ως και μέτριας έντασης δεν αποκλείεται 
να σημειωθούν τις επόμενες ώρες σύμφωνα


με τα τελευταία μας προγνωστικά στοιχεία σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα.



Η θερμοκρασία αναμένεται μέσα στην Δευτέρα και την Τρίτη να σημειώσει νέα αισθητή πτώση και ορισμένες νεφώσεις θα καταφέρουν να αφήσουν πρόσκαιρου χαρακτήρα χιονοπτώσεις ίσως και ως μέτριας έντασης, ως και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.


Αργά το βράδυ της Δευτέρας και προς την Τρίτη κάποιες χιονοπτώσεις ίσως επηρεάσουν για λίγες ώρες ακόμα και το κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου δεν αποκλείεται και στρώσιμο μόνο σε αυτοκίνητα κυρίως στις γύρω περιοχές από το κέντρο.

Πιο έντονες χιονοπτώσεις με ολική χιονόστρωση αναμένονται σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και της κεντρικής και ανατολικής Θεσσαλίας.


Γενικότερα φαίνεται να χιονίζει σε Σέρρες, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Πολύγυρο, Βέροια, Κατερίνη, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λαμία. Νιφάδες δεν αποκλείονται το πρωί της Τρίτης ως και τα βόρεια προάστια της Αθήνας. Κάποιες πρόσκαιρου χαρακτήρα χιονοπτώσεις ίσως δεχτούν και οι Σποράδες και κυρίως Σκιάθος και Σκόπελος αλλά και η Λήμνος και η Λέσβος.