> Voliotaki: Γεννηματά σε Τσίπρα: Είσαι υποτακτικός του Σόιμπλε

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Γεννηματά σε Τσίπρα: Είσαι υποτακτικός του Σόιμπλε

Επίθεση στην επίθεση και άγριος τσακωμός ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. 

Αφορμή τα όσα είπε
ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορίες στις οποίες απάντησε άμεσα η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρύτατους χαρακτηρισμούς.


«Οφείλουν να κοιτάξουν τι συμβαίνει. Όλη η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία κάνει βήματα μπροστά.

Το ΠΑΣΟΚ όμως επιμένει να θέλει να είναι στην Ελλάδα η ουρά της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη.

Είχε πολλές ευκαιρίες να πάρει αποστάσεις από τις περιόδους διακυβέρνησης και όσα φόρτωσαν στον ελληνικό λαό.

Ο εκλογικός νόμος, το θέμα της διαπλοκής, η διαπραγμάτευση, είναι μερικά παραδείγματα.

Επιμένει όμως σε μια αδιέξοδη εμμονή. Τα πράγματα αλλάζουν. Θα είναι σε λίγο στην Ευρώπη οι μόνοι που επιμένουν σε μια συνεργασία με τη Δεξιά.

Που συνδυάζει την ακραία νεοφιλελεύθερη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη με την ακροδεξιά ρητορική του κ. Γεωργιάδη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ.

«Κατανοούμε την ανησυχία και τη αγωνία του κ. Τσίπρα. Ας το πάρει απόφαση, ο πολιτικός του κυνισμός δεν θα τον σώσει», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα.

«Όσο για τα περί ουράς της Δεξιάς ας κοιταχθεί στον καθρέφτη του και εκεί θα δει τον υποτακτικό του Σόιμπλε και το συνεταιράκι των ακροδεξιών εθνολαϊκιστών. Η κίβδηλη και fake Αριστερά του δεν έχει σχέση με τον σοσιαλισμό».

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ενισχύεται και ο κ. Τσίπρας πανικόβλητος επιτίθεται εναντίον της, ενώ επισήμανε ότι «εμείς με τους ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες οικοδομούμε τη νέα σύγχρονη σοσιαλιστική πρόταση».